Belg is Frans kampioen van de e-LIGUE 1 op PS4

Door Proximus

Deel dit nieuws

Stefano Pinna heeft voor een heel knappe prestatie gezorgd door vice-kampioen van de e-LIGUE 1 te worden in het shirt van LOSC. Hij won wel de nationale titel op de Playstation 4. Onze beste vertegenwoordiger op FIFA 20 hield in de competitie heel wat spelers van wereldklasse achter zich.

Nadat Stefano Pinna enkele weken geleden zijn vertrek uit LOSC aankondigde, stemde de Belgische speler ermee in om nog een laatste competitie voor zijn voormalige club af te werken. Zijn afscheid werd uiteindelijk een huzarenstukje met competitiewinst op de PS4.

Dit jaar hadden de organisatoren van de e-LIGUE 1 besloten om de beste spelers op elke console (PS4 en Xbox) samen te brengen voor een grote nationale finale met €44.000 aan prijzengeld. Het toernooi begon met een groepsfase waarin de spelers volgens console werden gescheiden en waarin de vertegenwoordigers van elke club werden gegroepeerd. Stefano, die deelnam op Playstation 4, kwam in groep 2 OGC Nice, Olympique Lyonnais en Stade Brestois tegen. Zijn groepswedstrijden verliepen gunstig met twee overwinningen en een gelijkspel. Met een eerste plaats in zijn groep kwalificeerde onze Belg zich rechtstreeks voor de 1/8ste finales.

© Orange e-LIGUE 1

In die 1/8ste finales stond Stefano tegenover MATADOR_MF van Stade Rennais, de tweede uit poule 7. Onze vertegenwoordiger ging zonder al te veel moeite door na vier gescoorde doelpunten en slechts één tegentreffer. Zijn kwartfinale tegen Byan_Toffin van Monaco werd daarentegen een thriller. Beide spelers scoorden samen maar liefst 11 doelpunten, Stefano trapte gelukkig één bal meer tegen de touwen! Niets kon de jonge speler nu nog tegenhouden. Zijn tegenstander in de halve finale kreeg niet minder dan zes doelpunten om de oren. Eén kleine stap scheidde onze landgenoot nog van de nationale finale. Tegen Ccybergiants_AdRX van FC Nantes bibberde Stefano niet en won hij het Franse FIFA 20-kampioenschap op PS4 na strafschoppen!

Een andere voldoening voor LOSC was de finaleplaats van Rayzziah op de Xbox. Helaas eindigde zijn avontuur daar na een krappe 4-3-nederlaag. Hij vertrekt met de titel van Frans vice-kampioen op Xbox en een cheque van €5.000!

En dus stond onze trotse vertegenwoordiger in de grote nationale finale tegenover de speler uit Saint-Etienne, Mino. Het was een grote uitdaging waarbij Stefano het twee keer opnam tegen Mino, één keer op de PS4 en één keer op de Xbox, een essentiële voorwaarde om gekroond te worden tot Frans kampioen!

In de eerste ontmoeting op de Xbox kreeg Stefano geen voet aan de grond. Onze finalist verloor met 1-4 en moest reageren op zijn eigen console. Maar ook op PS4 hield Mino, de speler van de organisatie van Antoine Griezmann, Stefano in bedwang. De PS4-wedstrijd eindigde op 1-1. Beide wedstrijden opgeteld haalde Mino het met 2-5.

Helaas voor onze Belgische speler bleek Mino de hindernis te veel. Als troostprijs kreeg hij een cheque van €10.000 overhandigd. Ook al verdiende hij misschien meer, Stefano beëindigde zijn avontuur als Frans vice-kampioen alle consoles meegerekend en als Frans Playstation 4-kampioen!

Stefano’s prestatie is ondanks de nederlaag in de grote finale ongelooflijk en zal zeker de aandacht trekken. Onze speler is namelijk nog op zoek naar een nieuwe club voor zijn volgende avonturen aan de top. Ons kleine landje mag trots zijn dat het zo’n talent in zijn gelederen heeft!

© Orange e-LIGUE 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top