Valorant: Belg kwalificeert zich voor main event van Vitality European Open

Door Proximus

Deel dit nieuws

David “davidp” Prins en zijn G2-team wonnen de kwalificaties van het Valorant-toernooi georganiseerd door Team Vitality. De gloednieuwe competitie integreert het “Ignition Series”-circuit.

In volle expansie probeert de Valorant-scene zich nog steeds op te bouwen rond tal van toernooien. In dit kader vinden we de Ignition Series terug, die verschillende competities samenbrengen die worden georganiseerd in samenwerking met verschillende organisaties of verschillende organisatoren en spelers uit het milieu. Zo is afgelopen weekend de Vitality European Open van start gegaan.

Op zondag 5 juli vond de kwalificatieronde, die tot 128 teams mocht verwelkomen, plaats! Verdeeld in acht bomen met directe uitschakeling veroverden alleen de winnaars van elke bracket een ticket voor de volgende fase.

Hoewel meerdere Belgen hun geluk beproefden, kon slechts één landgenoot zich onderscheiden met een prachtige prestatie. Davidp en zijn team moesten niet minder dan vijf ronden winnen om een van de acht plaatsen te bemachtigen. En blijkbaar was die weg makkelijker dan we ons hadden voorgesteld. Terwijl de derde ronde de moeilijkste bleek met een 13-7-overwinning, verliepen de andere tussenstappen vlot: 13-0, 13-5 en 13-2. En ook al kreeg G2 in de finale een tegenstander voorgeschoteld die beter was voorbereid dan de vorige opponenten, Davidp en co wonnen gemakkelijk in twee maps: 13-8 en 13-6.

© Toornament

Met winst in de finale kwalificeerde onze vertegenwoordiger zich op schitterende wijze voor de groepsfase waarin de acht beste teams worden samengebracht. Het vervolg van het toernooi, met een prijzenpot van €15.000 en georganiseerd in samenwerking met Corsair, vindt komend weekend plaats. Maar nog belangrijker dan de eer en het geld aan het einde van de rit: de spelers krijgen hier de mogelijkheid om de aandacht te trekken van de grootste organisaties ter wereld en wie weet vertegenwoordigen ze in de toekomst bijvoorbeeld de grote “V”.

G2 speelt op vrijdag 10 juli in groep 1 tegen Apexis, FABRIKEN en need more DM. De wedstrijden in groep 2 worden afgewerkt op zaterdag. De eerste twee teams van elke poule verzamelen op zondag 12 juli voor de play-offs, die georganiseerd worden in een dubbele eliminatieboom met BO3-wedstrijden. De finale wordt in BO5 gespeeld.

Dit is een niet te missen afspraak waarbij je de sterren van morgen kan ontdekken. Rust dus goed uit deze week, want het zal een druk weekend worden!

© Team Vitality

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top