BIG is grote winnaar van de cs_summit 6

Door Proximus

Deel dit nieuws

Berlin International Gaming versloeg Team Vitality in de finale van de cs_summit 6 met 3-2 en maakte zo een einde aan de reeks overwinningen van de Fransen sinds de start van het toernooi.

Team Vitality legde een bijna foutloos parcours af. Na het bereiken van de finale zonder een enkele wedstrijd te verliezen, eindigden de bijen als tweede in deze zesde editie van cs_summit. Aan het evenement namen heel wat mondiale topteams deel zoals Faze, G2, Nip en Fnatic.

De nederlaag in de finale was een harde klap voor het Franse team. Ze verloren de BO5 met 2-3 nadat ze op voorsprong waren gekomen. De Duitsers van BIG trokken de score gelijk na een overtuigende overwinning op Mirage (16-8). Vervolgens ging Vitality opnieuw aan de leiding met een 16-11-winst op Inferno. Maar de meedogenloze spelers van BIG draaiden de rollen nog om en wonnen de confrontatie na winst op Dust 2 en Overpass, telkens met 16-10.

De comeback van de Duitsers in een BO5 doet ons denken aan de nederlaag van G2 Esports tegen datzelfde BIG op de DreamHack Masters Spring 2020. Zou de Duitse organisatie het zwarte beest zijn geworden van de Franse spelers? In ieder geval bewijzen ze als winnaars van deze cs_summit 6 dat ze weer aan de top van het internationale toneel staan.

© HLTV

Het toernooi leverde ook kostbare punten in de strijd voor de Rio Major en zijn 2 miljoen dollar. Ondanks een nederlaag in de finale zijn onze Franse kameraden nu zeker dat ze in november naar Brazilië mogen reizen.

© Vexanie

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top