Nieuw op Netflix deze week

Alle series op Netflix al bekeken? Geen paniek! Netflix voegt elke week nieuwe programma's toe om te bingewatchen. Hierbij een selectie van de nieuwe programma's die deze week op de populaire streamingsdienst verschijnen.

Stateless

De Australische actrice Cate Blanchett, je kent de tweevoudige Oscarwinnares van films als CarolBlue Jasmine en The Aviator, is als producente de drijvende kracht achter Stateless, een drama over de situatie van vluchtelingen in Australië. Blanchett bundelde haar krachten met Elise McCredie, een Australische scenariste en cineaste die al hoge ogen gooide met haar debuut Strange Fits of Passion. De zesdelige miniserie, die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Berlijn, volgt het lot van vier mensen die elkaar kruisen in een vluchtelingenkamp. Het onderwerp ligt Blanchett nauw aan het hart: ze is ambassadeur voor het Hoog Commissariaat van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen

Stateless is vanaf woensdag 8 juli op Netflix te zien.


The Twelve

Bij ons was De twaalf een grote hit maar vanaf nu kan ook de rest van de wereld, enfin, van de internationale Netflix-commune, genieten van dit rechtsdrama van Eyeworks Film & Tv Drama dat in april op het Cannessériefestival nog de prijs voor het beste scenario won. De veelbesproken serie volgt een volksjury in een Belgisch assisenproces die moet beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice (Maaike Cafmeyer) die wordt beschuldigd van twee moorden. Voor wie de serie, met ook Josse De Pauw, Johan Heldenbergh en Lynn Van Royen, al heeft gezien: blijven zwijgen om het kijkplezier van de anderen niet te vergallen. 
 
The Twelve is te zien op Netflix vanaf vrijdag 10 juli.


Japan Sinks 2020

Als er een serie is waar de fans van anime naar uitkijken dan is het Japan Sinks 2020, een verfilming van de gelijknamige apocalyptische rampenroman uit 1973 waarin Japan in de oceaan wegzinkt als gevolg van een reeks sterke aardbevingen. De roman is al verschillende keren verfilmd maar dit is de eerste keer dat er een anime van gemaakt is. De tiendelige reeks is geregisseerd door de gerenommeerde Masaaki Yuasa, een naam die al een tijdje over de tongen gaat van animekenners omdat Yuasa niet voor een eigengereide aanpak teruggeschrikt.
 
Japan Sinks 2020 is vanaf vrijdag 10 juli te zien op Netflix.

Films

Bekijk alles
Top