Werder Bremen speelt maandag de wedstrijd van 50 miljoen

Sport |
Maandagavond maakt Werder Bremen de verplaatsing naar Heidenheim voor de terugwedstrijd in de barrages voor het behoud in de Bundesliga. In de heenwedstrijd bleef het 0-0. Voor de Werderander staat veel op het spel: maar liefst 50 miljoen euro!
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Voor Werder Bremen, viervoudig kampioen van Duitsland, zesvoudig winnaar van de Duitse Beker en winnaar van een Europese beker in 1992, is het maandagavond erop of eronder in Heidenheim. Volgens de Duitse media staat voor Werder 50 miljoen euro aan sponsorgelden en tv-rechten op het spel. Bij een nederlaag van Bremen verliest de Hanze na Hamburg en Hannover in ieder geval opnieuw een van zijn beroemde vertegenwoordigers in de Bundesliga.
 
Het resultaat uit de heenwedstrijd leidt alvast niet tot veel optimisme bij de club na een uiterst tegenvallend seizoen in de Bundesliga. Heidenheim heeft niets te verliezen en zit in een positieve flow na een mooie derde plaats in de Bundesliga 2 voor grote namen als Hamburg, Hannover of Bochum die met promotie naar de hoogste klasse als grote ambitie aan het seizoen waren begonnen.
 
Heidenheim speelde tot voor kort in de regionale klassen van het Duitse voetbal, maar onder Frank Schmidt, trainer sinds 2007, is de club doorheen alle regionale en nationale klassen opgeklommen. Sinds 2014 zit Heidenheim in de Bundesliga 2. Sinds kort waren twee kwartfinales in de Beker van Duitsland de grootste momenten van de club, waarvan een uitschakeling door Bayern München (5-4 in 2019). 
 
Schmidt kan worden beschouwd als de Francky Dury van het Duitse voetbal. Hij doorliep alle niveaus van het Duitse voetbal en hanteert zo zijn eigen ideeën: zo doet hij bijna voor 100% beroep op Duitse spelers, op één uitzondering na, de Oostenrijker Kerschbaumer. De wedstrijd van maandagavond heeft hij voorbereid… op de fiets. "Zaterdag heb ik mijn fiets gepakt en ben ik het bos ingetrokken. Ik heb mijn hoofd kunnen leegmaken en zo heb ik ideeën gekregen. Zo eenvoudig kan het zijn: ontspannen en dan een wedstrijdplan opstellen", zo vertelde Schmidt dit weekend in het dagblad Bild.
 
Het enthousiasme van de club en het kleine stadion op een hoogte van 555 meter boven de zeespiegel (het hoogstgelegen stadion in het Duitse profvoetbal) zouden het verschil kunnen maken. Heidenheim zou zo de 57e Duitse club in de Bundesliga kunnen worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top