De beste misdaadklassiekers uit de jaren 90 met Robert De Niro in de hoofdrol

Films | Dinsdagavond 7 juli zendt zender ZES de actiethriller Ronin uit. In deze film uit 1998 moet een groepje huurlingen een koffer onderscheppen alvorens die in Russische handen terechtkomt. Een van die huurlingen is Sam, gespeeld door Robert De Niro. De acteur mag dan wel van vele filmmarkten thuis zijn, Ronin geeft ons de mogelijkheid nog eens enkele actieklassiekers uit de nineties met De Niro van onder het stof te halen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Goodfellas

Kunnen we beter beginnen dan met dé gangsterfilm van de jaren 90? Martin Scorsese bracht voor deze waargebeurde film uit 1990 andermaal een topcast samen, met onder meer De Niro en Joe Pesci. Van begin tot einde zijn geweld en scheldwoorden de rode draad doorheen de film. Het woordje “Fuck” wordt bijvoorbeeld 246 keer gezegd in Goodfellas. De Niro zelf speelt de rol van Jimmy Conway. Hij leidt Henry Hill (vertolkt door Ray Liotta) op om hogerop de ladder te klimmen in zijn maffiaclan.

A Bronx Tale

Een misdaadfilm met De Niro in de hoofdrol, die ook nog eens door de man zelf is geregisseerd? Dan hebben we het over A Bronx Tale, het regiedebuut van De Niro. Het verhaal spitst zich toe op acteur Chazz Palminteri tijdens diens jeugd in het turbulente New York van de jaren 60. Opnieuw speelt de maffia een grote rol in het verhaal. De Niro vertolkt hierin de papa van Calogero, een jonge knul die steeds meer toenadering zoekt tot maffiabaas Sonny, weliswaar tegen de wil in van zijn vader.

Heat

De lijst waarin De Niro en Al Pacino samen acteren, is niet min. Denken we maar aan The Godfather en de vervolgfilm daarop. Maar pas in Heat, van de hand van Michael Mann, delen ze voor het eerst een scène. De twee staan wel lijnrecht tegenover elkaar. De Niro speelt namelijk een meesterdief die grote en opvallende overvallen pleegt, terwijl Pacino een topdetective is die het personage van De Niro wil vatten.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top