Thibaut Courtois wordt aandeelhouder van Spaanse esports-organisatie DUX Gaming

Door Proximus

Deel dit nieuws

Onze nationale doelman heeft een nieuwe stap gezet! Thibaut Courtois, nummer een bij Real Madrid en de Rode Duivels, is een gepassioneerde esportsfan en is voortaan aandeelhouder van een grote Spaanse organisatie.

Ondanks de lockdown bleef Courtois naam maken op de virtuele velden en circuits. In de loop der weken heeft Thibaut Courtois blijk gegeven van een grote passie voor esports. Hij nam deel aan vele gerenommeerde wedstrijden en competities. Of het nu ging om FIFA 20, NBA 2K20 of de virtuele Formule 1, onze landgenoot toonde al snel dat ballen uit zijn netten houden niet zijn enige talent is.

Maar nu hij terug tussen de palen staat bij de Koninklijke heeft de keeper niet meer enorm veel tijd om zich achter zijn scherm te installeren. Er moest slechts een kleine stap worden gezet om de grens van het financieel investeren te overschrijden, en dat is nu gebeurd. Net als andere La Liga-spelers, zoals Antoine Griezmann, is onze sterspeler aandeelhouder geworden van een esports-organisatie, met name DUX Gaming, een van de grootste organisaties van Spanje. De beslissing lijkt het resultaat te zijn van enkele weken van reflectie, maar die volgens Courtois veel gedeelde waarden samenbrengt zoals een gezond leven, integratie en sportiviteit.

Daar stopte het nieuws over DUX Gaming echter niet. Na de komst van Betis-speler Borja Iglesias als investeerder, kondigde de organisatie ook aan dat ze geld hebben gepompt in een voetbalclub uit de Spaanse derde klasse, Internacional de Madrid. De club heet nu DUX Internacional de Madrid en zal dankzij een gezonde visie op esports zijn communicatie richten op een jong en internationaal publiek!

Met iconische voetbalsterren en grote esporters als vertegenwoordigers op FIFA en NBA2K zal de onlangs hernoemde voetbalclub ongetwijfeld de aandacht trekken van veel nieuwe fans.

Als Belgische fans van esports kunnen we alleen maar blij zijn dat onze spelers in de sector investeren. We hopen dat onze nationale organisaties op een dag ook in staat zullen zijn om de gunsten van onze professionele sporters aan te trekken…

© DUX Gaming

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top