Juventus zakt dinsdag af naar het legendarische San Siro om de Italiaanse titelrace in een beslissende plooi te leggen. De Bianconeri zijn goed op weg om hun 36e titel te pakken maar moeten eerst nog voorbij AC Milan, met ene Ibrahimovic tussen de lijnen.
Speeldag 30 bracht een grote verrassing in de Serie A: leider Juventus kon makkelijk winnen tegen stadsgenoot Torino (4-1) terwijl eerste achtervolger Lazio Roma onverwacht de boot in ging tegen AC Milan (0-3).
 
Door deze eerste Romeinse thuisnederlaag sinds mei 2019 kon Juventus een kloof slaan van zeven punten met nog maar acht speeldagen op de agenda. Lazio moet dus hopen op een uitschuiver van formaat van Ronaldo en co. wil het nog aanspraak maken op de titel.
 
Europees voetbal voor Milan
 
En hopen doen ze in Rome. De vorige ontmoetingen tussen Milan en Juve baarden immers telkens een muis, maar deze keer krijgt de club van Alexis Saelemaekers een grote rol toebedeeld: scherprechter zijn in de eindfase van de Italiaanse competitie.
 
Bovendien lijken I Rossoneri de bal opnieuw aan het rollen te krijgen. Al vier matchen op rij zijn ze ongeslagen en nu ligt een Europees ticket binnen handbereik. Om dat ticket te pakken te krijgen rekent Milan op hun god Zlatan Ibrahimovic, die zaterdag zijn terugkeer uit blessure vierde met een doelpunt en een assist tegen Lazio. Onze eigen Alexis Saelemaekers stond voor het eerst in de basis bij Milan en kon terugblikken op een uitstekende prestatie op de rechterflank.
 
Het zal hoe dan ook nagelbijten worden voor Lazio. De club uit Rome hoopt dat Juventus zal afgestopt worden door Zlatan maar moet zelf eerst nog gaan winnen tegen Lecce, een club die een strijd voert tegen de degradatie.
 
AC Milan - Juventus is dinsdag 7 juli live te volgen vanaf 21.45 uur op Eleven Sports 1, beschikbaar bij Proximus All Sports.