Deze spelers/ploegen lieten van zich spreken na de coronabreak

Sport | Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de voetbalwereld maanden stillag, maar dat heeft enkele spelers duidelijk deugd gedaan.

Door MF

Deel dit nieuws

Zo zijn een aantal voetballers positief in het nieuws gekomen, maar er zijn ook andere spelers bij wie de coronastop langer mocht duren.

Jesús Manuel Corona

De voetballer Jesús Manuel Corona is dankzij zijn naam nu populair over de hele wereld. De 27-jarige Mexicaan komt uit voor FC Porto. De Portugese competitie werd enkele weken geleden opnieuw op gang getrapt en wie wist al eerste te scoren? Jawel, Corona! 'El Tecatito' deed ook de week nadien de netten trillen. Het is opvallend, want het betekent dat hij in de matchen na de coronabreak al evenveel wist te scoren als voor de competitiestop. Voordat het coronavirus uitbrak, zat Corona aan 2 doelpunten in 24 wedstrijden.

Luka Romero

In Spanje maakte Luka Romero het voorbije weekend zijn debuut voor RCD Mallorca. Niets speciaals, zou je denken, maar Romero is geboren in 2004(!). Met zijn 15 jaar is de Mexicaan de jongste debutant ooit in La Liga. Pittig detail: Romero mocht meteen zijn debuut maken tegen de Spaanse topclub Real Madrid. RCD Mallorca verloor de wedstrijd met 2-0.

Marcus Rashford

Marcus Rashford verdient zeker een eervolle vermelding. De 22-jarige aanvaller verbaasde de wereld na de coronastop vooral naast het veld, want hij is op korte tijd uitgegroeid tot een heus rolmodel. Zo zorgde hij er met een sterke campagne voor dat veel arme kinderen gratis maaltijden krijgen tijdens de zomermaanden. De Britse premier Boris Johnson wilde eerst geen steun bieden, maar na een open brief van de United-speler aan het parlement, veranderde Johnson van mening. Hij maakte ongeveer 132 miljoen euro vrij. Daarnaast heeft Rashford ook gebarentaal geleerd om als jurylid te kunnen zetelen in een competitie waarbij dove kinderen gedichten maken.

Roberto Gagliardini

De 26-jarige Roberto Gagliardini heeft ongetwijfeld enkele slapeloze nachten achter de rug, want hij zorgde voor de misser van het seizoen tijdens een match met zijn club Inter. Bij een 2-1-voorsprong tegen Sassuolo kreeg Gagliardini de kans om er 3-1 van te maken. Lukaku trapte op de doelman, waardoor de middenvelder in de rebound de bal moest binnenleggen in een open doel, maar de Italiaan trapte op de lat. Alsof het nog niet erg genoeg was, eindigde de wedstrijd op 3-3, waardoor Inter zeer ver weg is van de Italiaanse titel.

David Luiz

Ook David Luiz werd te laat wakker. De centrale verdediger van Arsenal viel in tegen Manchester City in de eerste wedstrijd van Arsenal in de Premier League na de coronastop en de Braziliaan speelde een van de slechtste wedstrijden uit zijn carrière. De 33-jarige David Luiz ging op een gruwelijke manier in de fout bij de 1-0 en maakte een penaltyfout, waardoor The Blues er vanop de stip 2-0 van konden maken. Luiz kreeg ook een rode kaart voor zijn penaltyfout, waardoor zijn wedstrijd maar 25 minuten duurde. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 3-0 voor Manchester City. Toch lijkt Arsenal het David Luiz te willen vergeven, want de verdediger staat dicht bij een contractverlenging voor één seizoen.

David De Gea

In het rijtje van spelers die het zich zullen beklagen dat de competitie opnieuw is gestart, kunnen we ook de Spanjaard David De Gea zetten. De 29-jarige doelman heeft de afgelopen seizoenen enkele pluimen verloren en ook in de eerste match na de competitiestop ging hij in de fout tegen Tottenham. De Gea heeft veel gedaan voor de club, maar zelfs de fans beginnen zich nu tegen hem te keren. Ze hopen dat Dean Henderson, een 23-jarige Engelsman die wordt uitgeleend aan Sheffield United, volgend seizoen zijn kans tussen de palen krijgt op Old Trafford.

Gonçalo Guedes

Voor Gonçalo Guedes heeft de coronastop wel goed uitgepakt. De 23-jarige Portugese flankaanvaller van Valencia is een kanshebber voor het doelpunt van het jaar in La Liga. Na een schitterende actie werkte hij het ook nog eens beheerst af. Opvallend: het was zijn eerste doelpunt dit seizoen, maar het zal ook een van de mooiste doelpunten uit zijn carrière zijn.

Karim Benzema

Toch is Guedes nog niet zeker van zijn winst in de rubriek 'doelpunt van het jaar', want Karim Benzema, die in bloedvorm verkeert, deed minstens even goed met zijn doelpunt tegen... Valencia, de club van Guedes. Marco Asensio bracht de bal goed voor en de 32-jarige Fransman wipte de bal eerst over zijn tegenstander om hem dan in één tijd staalhard tegen de netten te jagen. Een zeer knap doelpunt van de ervaren spits.

Chelsea

Wie ook indruk maakt, is de Engelse voetbalclub Chelsea. Op het veld wisten ze al te winnen van Manchester City, maar naast het veld konden ze zelfs Liverpool aftroeven in de strijd om de Duitse aanvaller Timo Werner. De 24-jarige Werner zal een van de best verdienende spelers worden bij de Londense club. Chelsea lijkt dus geen financiële problemen te kennen door de coronacrisis en er wacht de club een mooie sportieve toekomst, want net voor de coronastop wisten ze ook al de 27-jarige Hakim Ziyech binnen te halen. Met het indrukwekkende aanvalstrio Pulisic - Werner - Ziyech willen ze volgend jaar de strijd aangaan met Liverpool en Manchester City voor de titel.

Süper Lig

Eindigen doen we in Turkije. Enkele dagen geleden waren er wel zeer opvallende taferelen in de Turkse competitie. Galatasaray nam het thuis op tegen Gaziantep FK en het werd een echt spektakelstuk. Galatasaray stond 3-2 voor toen werd besloten om er 6 minuten toegevoegde tijd bij te tellen. In de 93ste minuut scoorde Gaziantep FK, maar het doelpunt werd door de VAR afgekeurd. Daardoor kwamen er natuurlijk nog meer minuten bij en in minuut 101 kregen de bezoekers een vrije trap in de zestien omdat Okan Kocuk, de doelman van Galatasaray, tijd probeerde te rekken. In deze fase ging de verdediging van de thuisploeg in de fout, waardoor Gaziantep FK een penalty kreeg. Via de stip scoorden ze alsnog de 3-3, wat meteen ook de eindstand was.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top