Festival Musiq3: voor ieder wat wils

Festivals | Het coronavirus gijzelt de muziekwereld en er zijn geen grote festivals deze zomer. De tiende editie van Musiq'3 Festival werd uitgesteld naar 2021. Toch werd er een alternatief gevonden met optredens zonder publiek vanuit de studio’s in Flagey en de openingsavond en het hele festival kan u herbekijken via Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De culturele sector kende zware klappen vanwege het coronavirus en deze speciale editie van het Musiq'3 Festival stak de muzikale artiesten een hart onder de riem. De openingsavond zorgde voor muzikaal genot en de honger van de muziekliefhebbers wordt zo toch een beetje gestild. De openingsavond, die je vanaf 8 juli via 'Proximus VOD' integraal kan herbeleven, kende een mooi programma, met de nodige variatie.

Mooi programma

Er zijn de klassieke optredens van Ensemble Kheops dat met de viool, de harp en de klarinet voor een sterk staaltje ‘muziekkunst’ zorgt. Het trio pakt uit met werken van grootheden als Ludwig van Beethoven en Gabriel Fauré.

Daarnaast zorgen Benjam Dieltjes (klarinet), Boyan Vodenitcharov (piano), Arthur Daems (cello), Emile Daems (viool), Sarah Defrise (soprano), Patrick Leterme (piano), Ronald Van Spaendonck (klarinet), Lorenzo Gatto (viool), Julien Libeer (piano) en Fabian Fiorini (piano) voor de nodige kwaliteit.

Klassiek, jazz, hip-hop

Je kan niet alleen genieten van klassieke muziek, maar ook de liefhebbers van jazz komen met Laurent Vigneron and the Po’Boys aan hun trekken en het vokale kwartet O! Boys zorgt ook voor een leuke afwisseling. Voor ieder wat wils en dat blijft de rode draad doorheen het hele festival.

Zo vallen met de hip-hop-dansers 2MAD, Lorenzo Gatto, Julien Libeer, Sylvia Huang, les Ensemble Oxlays met Shirly Laub, Kheops met Marie Hallynck en Muhiddin Dürrüoglu, Sarah Defrise, Ronald Van Spaendonck en vele anderen tijdens het hele festival nog tal van leuke optredens te ontdekken. Komt dat zien, komt dat zien.

Naast de openingsavond, die je vanaf 8 juli kan bekijken via 'Proximus VOD', zal ook het hele festival (herleid tot 2 uur en 13 minuten) beschikbaar zijn. Dit wordt op zondag 12 juli om 12u uitgezonden via 'Pickx Live' .

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top