Glauque charmeert met poëzie op de grens tussen hiphop en elektronica

Muziek | Het Naamse kwintet Glauque verovert na Franstalig België nu ook Vlaanderen met de herwerking van hun debuut EP. Als kruisbestuiving tussen hiphop en elektronica staat "réécriture" garant voor opzwepende nummers die door en door Frans aanvoelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het gaat razendsnel voor frontman Aadriejan Montens, Aaron Godfroid, Baptiste Lo Manto en Louis en Lucas Lemage. Het vijftal uit Namen sleepte met hun band Glauque in 2018 een tweede plaats in de wacht op het Concours Circuit, zeg maar de Waalse tegenhanger van Humo's Rock Rally. Het jaar nadien viel hun kruisbestuiving van hiphop en elektronica die doet denken aan Romeo Elvis te beluisteren op liefst 51 podia, waaronder dat van grote festivals als Dour, Les Ardentes en Francofolies.

De groep waar de hele wereld op zat te wachten

Dat volstond voor het Franse toonaangevende tijdschrift Les Inrockuptibles om het kwintet te omschrijven als "de groep waar de hele wereld op zat te wachten". Van adelbrieven gesproken! Begin dit jaar wonnen Montens en co de prijs voor nieuwkomer van het jaar op de Décibels Music Awards (de Waalse MIA's) en eind maart volgde dan hun langverwachte titelloze debuut EP.

Enkele maanden verplichte coronarust hebben het vijftal aangezet tot een herwerking van hun debuutplaat. Met als resultaat het lichtjes schizofrene 'réécriture', dat voortspruit uit de gemoedsschommelingen van het vijftal. "Langs de ene kant een echt verlangen om te gaan feesten en langs de andere kant de drang om ons terug te trekken en de huidige situatie in vraag te stellen", aldus het Naamse vijftal.

Na Wallonië lijkt nu ook Vlaanderen zich voor de voeten te werpen van de band die te boek staat als de toekomst van de French pop. De recenseurs zijn alvast lyrisch. Van "Franstalige hiphop voor fijnproevers" tot "een van de opwindendste Waalse uitvindingen sinds de saxofoon", de toekomst van Glauque oogt rooskleurig!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top