Wereldreis en lachsalvo’s: dit zijn onze weekendtips

Yes, weekend! Tijd om ’s avonds lekker weg te zakken in de zetel met een goeie film of spannende serie. Proximus Pickx selecteert wekelijks alle must-sees die je dit weekend zeker niet mag missen. Veel kijkplezier!

The Breakfast Club (1985)

Claire, Andrew, John, Brain en Allison zitten alle vijf in dezelfde klas maar hebben verder niets met elkaar gemeen. En dat willen ze zo houden. Tot wanneer de vijf studenten samen in een strafstudie belanden en een opstel moeten schrijven over zichzelf. Al snel komen elkaars vooroordelen en geheimen boven water en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn...

'The Breakfast Club' wordt nog steeds gezien als één van de beste tienerfilms ooit gemaakt. Bij het Amerikaanse ‘Empire Magazine’ staat de film op plaats 38 van hun ‘500 Greatest Movies of All Time’. Ook de Amerikaanse krant ‘The New York Times’, nam de film op in haar ‘Best 1000 Movies Ever’-lijst.

Bekijk ‘The Breakfast Club’ vrijdag 3 juli om 21u30 op Canvas.
 

Ju-On: Origins (2020)

Horrorfans opgelet! Ju-On: Origins is een zesdelig Japans horrorsaga. Het maakt deel uit van de The Grudge-franchise en vertrekt van hetzelfde concept, namelijk een vervloekt huis dat behekst is door de geest van een slachtoffer van een vloek. Met dat verschil dat de serie deze keer gebaseerd is op waargebeurde feiten, dixit Netflix. Luide gillen, mysterieuze voetstappen in het donker of paranormale verschijnselen: je komt het allemaal tegen in Ju-On: Origins. 
 
Ju-On: Origins kan bekeken worden op Netflix vanaf vrijdag 3 juli.

‘Light of My Life’ (2019)

Tien jaar geleden roeide een pandemie bijna alle vrouwen op de wereld uit. Nu probeert het jonge meisje Rag (Anna Pniowsky) samen met haar vader (Casey Affleck) te overleven in deze nieuwe, maar gevaarlijke wereld waarin vrouwen een kostbaar goed zijn geworden. Door zichzelf te vermommen als jongen en ondergedoken te leven, probeert Rag uit de klauwen te blijven van gevaarlijke bendes die het op elke vrouw gemunt hebben. 

Casey Affleck nam ook plaats op de regisseursstoel voor ‘Light of My Life’. Nadat hij recent werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, toont de Amerikaanse acteur en regisseur nu een hele andere kant van zichzelf.

Bekijk ‘Light of My Life’ nu via de ‘On Demand’-knop op je afstandsbediening.
 

Blue Planet II (2017)

In deze eerste aflevering van de bekroonde docuserie maken we een zeereis van de tropen naar de polen. Overal bruist het van het leven, heel divers maar toch verbonden. In de tropen leert een babydolfijn tegen een specifieke koraal schuren met medicinale werking. Een lipvis gebruikt een aambeeld om schaaldieren te openen. Een reuzenmakreel springt op uit het water om overvliegende vogels uit de lucht te plukken.

Aan de Noordpool is het zomerse zee-ijs de voorbije 30 jaar met 40% gekrompen. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor de natuur, onder meer voor een walrusmoeder en haar jong.

Bekijk ‘Blue Planet II’ vrijdag 3 juli om 19u10 op Canvas.
 

Series

Bekijk alles
Top