App TV
Proximus Pickx Download de app GRATIS
Openen

Geniet van 18 concerten, geselecteerd door 6 festivals, in 6 venues

De zomer van 2020 is niet zoals andere zomers. Terwijl we de voorbije maanden gespecialiseerd raakten in het spotten van onze vrienden in het mozaïek van een Zoom-party, krijgt dat geen offline vervolg in de vrolijke mensensoep vol muziekliefhebbers voor de festivalpodia. Oké, we mogen weer met 15 vrienden terrassen onveilig maken. En we mogen zelfs onze bubbels optellen tot we aan 400 personen komen om in de openlucht van live muziek te genieten. Dat is nog altijd een gigantisch verschil met de massa-evenementen waar we zo naar uitkeken. 
 
We kunnen het als muziekliefhebber al jammer vinden, maar vooral de industrie die al die festivalgekte mogelijk maakt, heeft het zwaar te verduren gekregen door de coronamaatregelen. Dj’s, muzikanten, clubuitbaters, promotoren, technici, en ga zo maar door, werden hard getroffen. Eindelijk krijgen al die mensen nu weer een beetje ademruimte met de toelating van kleinere evenementen. Dat is maar goed ook, want we snakken allemaal naar nieuwe live-ervaringen. Alleen zijn de gastenlijsten van al die kleine evenementen nog altijd erg beperkt, en dus zullen heel wat mensen alsnog naast het net vissen. 
 
Om de Belgische muziekindustrie én de liefhebbers ervan een hart onder de riem te steken, droppen Proximus Pickx en VICE Belgium gedurende de zomer 18 live performances op het Pickx platform met een straffe Belgische line-up, geselecteerd door 6 Belgische festivals, opgenomen in 6 Belgische venues. Daarmee willen we niet alleen een podium bieden aan lokale artiesten en festivals, maar willen we jou ook frontstage brengen bij je meest geliefde venues. Naast de live performances, vind je de hele zomer lang ook nog VICE video's en artikels terug met de artiesten, festivalcuratoren en venues op het Pickx platform.
 
Het ‘1 Stage Festivals’ project van Proximus Pickx en VICE hoort binnen de festival zomer van Proximus Pickx. Je vindt op Proximus Pickx bijvoorbeeld ook Rock Werchter. Het '1 Stage Festivals’ project met VICE combineert heel bijzonder de liefde voor lokale muzikanten van de volgende 6 festivals: Les Ardentes, Couleur Café, Gent Jazz, Cactus Festival, Fire Is Gold en Horst. Ze brengen samen een line-up van 18 van België’s beste artiesten op de podia van 6 verschillende venues. Zo openen de Luikse Reflektor, Brusselse AB, Gentse Kompass Klub, Cactus Muziekclub in Brugge en de Antwerpse Trix deze zomer toch virtueel hun deuren voor dit project. Afsluiten doen we in openlucht op de ASIAT Site, waar Horst z’n kamp weer opgeslagen heeft.
 
Op de line-up prijken Caballero & JeanJass, Cyra Gwynth en Absolem voor Les Ardentes; Brihang, Miss Angel en Baloji voor Couleur Café; BeraadGeslagen, Commander Spoon en EMY voor Gent Jazz; Eefje de Visser, Susobrino en Flying Horseman voor Cactus Festival; TheColorGrey, Woodie Smalls en Yseult voor Fire Is Gold; en tenslotte, voor Horst: Charlotte Adigéry, en nog twee andere talenten die we binnenkort zullen aankondigen.
 
Ja, de zomer van 2020 is anders dan andere zomers, maar de liefde voor live en de passie voor muziek hoef je er niet voor te laten. De concerten blijven online zodra ze gedropt worden, zodat jij ze kan bekijken wanneer het jou uitkomt. Zo blijft deze muziekzomer misschien nog wel langer hangen dan al die voorbije jaren van meekwelen op de festivalweide. We zien je links vooraan de PA, op www.proximus.be/festivals en op Pickx TV. 
 
Het programma van 1 Stage Festivals with Pickx & VICE vind je hieronder:
 
- 1 Stage for Gent Jazz vanaf 6 augustus
- 1 Stage for Cactus Festival vanaf 13 augustus
- 1 Stage for Fire is Gold vanaf 27 augustus
- 1 Stage for Horst vanaf 3 september

VICE & Pickx - 1 Stage Festivals

Commander Spoon Live @ Kompass Klub

Commander Spoon brengt een lege Kompass Klub aan het dansen op uitnodiging van Gent Jazz.

EMY Live @ Kompass Klub

Het Jazz Trio Emy Kaboré, Brian Bogaert en Sander Huys dompelde de Kompass Klub in zalig muzikale warmte voor 1 Stage for Gent Jazz.

Bekijk het VICE Interview met EMY

Jazz trio EMY vertelt over schrikken van je afgeschoren haren, dark web conspiracy theories rond Kurt Cobain en sabeltandtijgers.

BeraadGeslagen Live @ Kompass Klub

Fulco Ottervanger en Lander Gyselinck spelen met BeraadGeslagen de Gentse Kompass Klub aan diggelen

Bekijk het VICE Interview met BeraadGeslagen

BeraadGeslagen vertelt over het belang van goed janken, het leukste aan het internet en waarom Fulco een 'Backstage Yoga YouTube-kanaal' zou moeten beginnen.

Wat Kompass Klub zo magisch maakt

“Een club, dat zijn meestal gewoon vier muren, maar ik wilde het publiek iets meer geven dan puur dat discotheekgevoel,” vertelt oprichter Jens Grieten.

Backstage met Belgische jazzgroep Commander Spoon

“Wij zijn van die mensen die nog grapjes aan het maken zijn tot vlak voordat we het podium op moeten gaan.”

De organisator van Gent Jazz over talent ontdekken en de nieuwe jazz scene

“Wat de programmering betreft, zijn we constant in beweging. We houden vast aan de rode draad, de ziel van de muziek, maar we durven buiten de lijntjes kleuren.”

Baloji Live @ AB

De Belgisch-Congolese artiest bracht de sfeer van Couleur Café naar de AB.

Miss Angel Live @ AB

De Antwerpse artiest rapt de AB in puin met een set vol anthems: van Money Making Mami tot Female Legend.

Brihang Live @ AB

De West-Vlaamse Brihang palmt de AB in met zijn poëtische meesterwerkjes voor 1 Stage for Couleur Café.

Bekijk het VICE Interview met Miss Angel

De Female Legend rapper over het belang van dans voor haar performance, muziekinvloeden en begrafenisfeestjes

Bekijk het VICE Interview met Brihang

De West-Vlaamse artiest vertelt over geheime opnames maken van zijn lief, zijn vers geboren spruit en verjaardagsverzoekjes op Instagram.

AB-programmator Astrid De Sterck over hoe ze nieuw muzikaal talent ontdekt

“Zwangere Guy, dat was Gorik van in de keuken.”

Baloji over de live optredens waarmee hij al jaren de hele wereld afreist

“Ik heb al de kans gehad om op Coachella en Glastonbury te spelen: echt ongelofelijke plekken,” vertelt de Belgisch-Congolese artiest.

Volgens deze programmator is Couleur Café veel meer dan een muziekfestival

“Couleur Café is wat Brussel elke dag zou moeten zijn.” - Irene Rossi.

ABSOLEM Live @ Reflektor

De Luikenaar speelde een thuismatch met zijn compagnon Venlo en bracht nummers uit zijn EP Toxcity I en een exclusieve track uit het aankomende Toxcity II. 

Cyra Gwynth Live @ Reflektor

De Belgisch-Filipijnse Cyra Gwynth brengt een smooth set vol persoonlijke favorieten voor 1 Stage for Les Ardentes.  

Caballero & JeanJass Live @ Reflektor

Het Belgische rappersduo bracht de Luikse Reflektor in hogere sferen met een exclusieve set High & Fines Herbes voor 1 Stage for Les Ardentes.

Bekijk het VICE Interview met Cyra Gwynth

De Belgisch-Filipijnse artiest vertelt over salontafels in scherven dansen, de droom van een lekker lui leventje en haar liefde voor de nineties. 

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?