Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Nothing But Thieves

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast zomerbarconcerten die coronaproof zijn en een virtuele show op de slotdag, haalt Proximus Pickx ook de beste Rock Werchter-optredens van de voorbije jaren boven. Uit die selectie lichten we de sturm und drang van de alternatieve rockband Nothing But Thieves uit. Hun optreden uit 2019 kan je op zaterdag 4 juli om 18u herbekijken op Pickx Live of via de livestream op Proximus PickxNadien kan je het concert nog een week lang bekijken via catch-up op je televisie of online.

Met bouwjaar 2012, slechts 8 jaar geleden, is Nothing But Thieves nu al een succesverhaal in de scene van de alternatieve rock. Hun roots liggen in Southend-on-Sea, in het Engelse graafschap Essex, waar de vijf muzikanten van de band hun inspiratie halen voor hun muziekstijl. Daarmee bevaren ze dezelfde wateren als Muse, Foals, The Neighbourhood of Civil Twilight. Conor Mason (zang), Joe Langridge-Brown (gitaar), Dominic Craik (gitaar), James Price (drums) en Philip Blake (bas) mochten trouwens al meer dan eens het voorprogramma van Muse spelen.
 
Het debuutalbum was een inslaand succes. Nothing But Thieves kwam binnen op de zevende plaats in de Britse hitlijst, op de derde in de downloadlijst van iTunes en op kop van de vinylverkoop. Hun unique selling point lag in smakelijke hitsingles als 'Wake Up Call', 'Itch' en 'Excuse Me', waarmee ze zich onderscheidden van andere bands in het genre.
 
Oorwurmen op het scherm

Zonder er zich terdege van bewust te zijn, hebben talloze argeloze kijkers al muziek gehoord van Nothing But Thieves. Fans van de serie 'Vikings' bijvoorbeeld: zij verlekkerden zich hoogstwaarschijnlijk aan de trailer die het tweede seizoen aankondigde op de tonen van 'Holding Out for a Hero' van, jawel, Nothing But Thieves. Ook gamers herkennen wellicht 'Trip Switch' uit FIFA 16 of 'Ban All the Music' uit de soundtrack van Madden 16.
 
Het vervolgalbum 'Broken Machine' was eveneens een succes. 'Amsterdam' en 'Sorry' deden fans dansen op 's werelds grootste festivals, zoals op Rock Werchter in 2019. Hun nieuwste album 'Moral Panic' is op til, en daar kunnen we al zeker de hit 'Is Everybody Going Crazy' op terugvinden, die wel heel toepasselijk klonk tijdens de afgelopen lockdown.

Bekijk het optreden van Nothing But Thieves op zaterdag 4 juli vanaf 18u op Pickx Live of via een livestream op Proximus Pickx. Nadien kan je het concert nog zeven dagen lang opvragen in catcheup.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Muziek

Bekijk alles
Top