Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op George Ezra

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast zomerbarconcerten die coronaproof zijn en een virtuele show op de slotdag, haalt Proximus Pickx ook de beste Rock Werchter-optredens van de voorbije jaren boven. Uit die selectie lichten we het onversneden popfolkvermaak van George Ezra uit. Zijn optreden uit 2018 kan je op zaterdag 4 juli om 16u herbekijken op Pickx Live of via de livestream op Proximus Pickx. Nadien kan je het concert nog een week lang bekijken via catch-up op je televisie.

George Ezra groeide de laatste jaren uit tot één van de tenoren in het popfolkgenre. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Brit de wei van Rock Werchter deed daveren in 2018.
 
Na een opleiding tot muziekleraar gevolgd te hebben, laat Ezra zich in 2012 opmerken door platenlabel Columbia Records. Enkele maanden eerder had de Brit op het net een akoestische video gepost, getiteld ‘Broken’. Na zijn handtekening bij de Amerikaanse platenmaatschappij, trekt hij een maandje op tournee door Europa. Die ervaring was de inspiratiebron voor zijn debuutalbum.
 
Het geroemde Glastonbury-festival zou in 2013 het lanceerplatform worden voor zijn carrière. Even later volgt zijn eerste EP, waarop zijn hit ‘Budapest’ prijkt. De single nestelt zich in de top 10 van meest verkochte singles in Groot-Brittannië, alsook in tal van andere Europese landen.

De bevestiging met 'Shotgun’
 
Waar zijn eerste plaat 'Wanted on Voyage' aan de top van de Britse hitlijsten postvatte in 2014, doet zijn tweede chef d'oeuvre datzelfde kunstje vier jaar later over. 'Staying at Tamara's' slaat in als een bom en wordt meteen de meest verkochte titel over het Kanaal. De hit ‘Shotgun’, geïnspireerd op zijn trip door Australië, draagt het album en stuwt Ezra richting sterrendom.
 
Bob Dylan, en dan vooral diens folky kantje, is één van Ezra’s grootste idolen. Ezra’s baritonstem, die de man aanwendt om poppy, soul- of bluesaccenten te leggen, is het geheim achter het wereldsucces van het popfolkfenomeen
 
Bekijk het optreden van George Ezra uit 2018 op zaterdag 4 juli vanaf 16u op Pickx Live of via een livestream op Proximus Pickx. Nadien kan je het concert nog zeven dagen lang opvragen via de On demand-catalogus op je televiescherm of tot eind augustus online.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Muziek

Bekijk alles
Top