Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op The Lumineers

Rock Werchter | Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast zomerbarconcerten die coronaproof zijn en een virtuele show op de slotdag, haalt Proximus Pickx de beste Rock Werchter-optredens van de voorbije jaren boven. Van die laatste selectie lichten we The Lumineers uit. Hun optreden uit 2017 kan je op donderdag 2 juli om 18u herbekijken op Pickx Live of via de livestream op Proximus PickxNadien kan je het concert nog een week lang bekijken via catch-up op je televisie of online.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Lumineers hadden normaal gesproken van jetje mogen geven op Rock Werchter 2020, maar daar besliste het coronavirus anders over. Maar niet getreurd, Proximus Pickx dook in het rijke Rock Werchter-archief en pikte er een eerder optreden van de band uit.

Met hun akoestische instrumenten, aaibare persoonlijkheden en straffe meezingers doen The Lumineers enigzins denken aan Mumford & Sons. Vast staat dat gitarist-zanger Wesley Schultz en drummer-mandolinespeler Jeremiah Fraits met hun energetische liveshows hele weiden in vervoering kunnen brengen.

Wereldhit bij eerste poging

Na hun eerder bescheiden passages in New Yorkse kroegen en cafés verhuizen Schultz en Fraites in 2010 naar Denver, Colorado. Hun naam, het resultaat van een foutieve aankondiging tijdens een van hun talloze optredens, was dan al definitief afgeklopt. Na eerdere probeersels als Free Beer, 6Cheek en Wesley Jeremiah, gaan de twee muzikanten voorgoed door het leven als The Lumineers. In Denver lopen ze de pas afgestudeerde celliste Neyla Pekarek tegen het lijf en samen beslissen ze zich volledig toe te leggen op hun doorbraak.

Met resultaat, want debuutplaat "The Lumineers" uit 2012 brengt meteen een echte wereldhit voort. 'Hey Ho' verovert menig huiskamer wereldwijd en wordt wekenlang grijsgedraaid op talloze radiostations. De single ging reeds meer dan 5 miljoen keer over de toonbank en stond liefst 62 weken lang in de Billboard Hot 100. Het levert The Lumineers ook meteen twee Grammy-nominaties op: eentje voor beste nieuwe artiest en eentje voor beste Americana album.

Vaste waarde in folkrock

De jaren nadien groeit de Amerikaanse folkrockband uit tot een vaste waarde in de muziekwereld. Met hun vrolijke banjopop en authenticiteit zetten ze zich duidelijk af van de toenemende drang naar autotune en ander elektronisch opsmukwerk. In 2016 volgt de tweede langspeler "Cleopatra", waarop pareltjes als 'Ophelia' en 'Cleopatra' prijken. Tussendoor verzorgen Schultz en Fraites, die het sinds 2018 zonder Pekarek moeten redden, ook de score voor 'The Hanging Tree', de soundtrack van de derde film uit de succesvolle The Hunger Games-franchise.

Het derde studioalbum "III" wordt in 2019 op het publiek losgelaten. Bedoeling was om het te promoten met onder meer een passage op Rock Werchter deze zomer. Helaas zal dat ten vroegste voor binnen een jaar zijn...

Bekijk het optreden van The Lumineers uit 2017 op donderdag 2 juli vanaf 18u op Pickx Live of via een livestream op Proximus Pickx. Nadien kan je het concert nog zeven dagen lang opvragen via de On demand-catalogus op je televiescherm of tot eind augustus online.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top