Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Rag 'n' Bone Man

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast zomerbarconcerten die coronaproof zijn en een virtuele show op de slotdag, haalt Proximus Pickx ook de beste Rock Werchter-optredens van de voorbije jaren boven. Van die laatste selectie lichten we Rag 'n' Bone Man uit. Zijn optreden kan je op vrijdag 3 juli om 16u herbekijken op Pickx Live of via de livestream op Proximus PickxNadien kan je het concert nog een week lang bekijken via catch-up op je televisie of online..

Rory Graham heeft zijn artiestennaam Rag 'n' Bone Man te danken aan een televisieserie uit de jaren 60. De man uit Uckfield, Groot-Britannië was namelijk grote fan van de populaire BBC-sitcom "Steptoe and Son". Het vader-zoon duo gaf daarin gestalte aan twee voddenmannen, 'rag-and-bone men' in de taal van Shakespeare.

In zijn jeugd was Rory Graham werkzaam als verpleegkundige, waarbij hij zich specifiek bezighield met personen met het sydroom van Down en mensen met Asperger (een vorm van autisme). Zijn eerste grote succes 'Human' uit 2016 verwijst trouwens naar zijn voormalig werk. Ondanks zijn wens om steevast iedereen te hulp te schieten, zorgen zijn eigen gebreken ervoor dat hij daar niet altijd toe in staat is.

Sterke songteksten

De revelatie van het jaar tijdens de Brit Awards 2017, het jaar dat hij ook op Rock Werchter te zien was, staat erom bekend zich volledig te smijten in zijn songteksten. Met onder meer 'Odetta', over het vaderschap van een van zijn vrienden, en 'Grace', over een opgelopen hartzeer, kiest Rag 'n' Bone Man steevast voor oprechte lyrics, waarin emoties de bovenhand spelen.

Zijn muziekstijl is een mengelmoes van soul, hiphop, gospel, blues en folk. In januari 2019 waagde Rag 'n' Bone Man zich met 'Giant', een samenwerking met DJ Calvin Harris, aan een volledig ander genre, wat hem ook zeer goed afgaat.

Bekijk het optreden van Rag 'n' Bone Man op vrijdag 3 juli vanaf 16u op Pickx Live of via een livestream op Proximus Pickx. Nadien kan je het concert nog zeven dagen lang opvragen via de On demand-catalogus op je televiescherm of tot eind augustus online.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Muziek

Bekijk alles
Top