Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Mahalia

Rock Werchter | Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast zomerbarconcerten die coronaproof zijn en een virtuele show op de slotdag, haalt Proximus Pickx ook de beste Rock Werchter-optredens van de voorbije jaren boven. Van die laatste selectie lichten we Mahalia uit. Haar optreden uit 2019 kan je op donderdag 2 juli om 16u herbekijken op Pickx Live of via de livestream op Proximus PickxNadien kan je het concert nog een week lang bekijken via catch-up op je televisie of online..

Door Pickx

Deel dit nieuws

Je zou kunnen zeggen dat Mahalia een vroegrijpe artieste is. Reeds op jonge leeftijd begint ze met het schrijven van liedjes en op haar 13 jaar laat ze zich opmerken door Ed Sheeran tijdens een van zijn concerten. Dankzij het duwtje in de rug tekent de Britse haar allereerste deal bij een platenmaatschappij.

Het is de start van een vruchtbaar proces. Haar eerste EP, "Headspace", verschijnt in 2012. Daarna volgen nog drie andere EP's en twee studio-albums. In 2017 wordt een videoclip van haar single 'Sober' uitgezonden op het YouTube-kanaal "A Colors Show". De schijf gaat viraal en wordt meer dan 43 miljoen keer bekeken. Op die manier ontdekt de wereld de zachte soulstem van Mahalia, gekoppeld aan een elektrobeat.

Protegee van Jorja Smith en Lauryn Hill

De dochter van een Britse vader en Jamaicaanse moeder houdt ervan om stijlen met elkaar te vermengen. Zowel akoestisch als elektronisch werk gaat haar goed af, maar Mahalia is toch vooral in de wieg gelegd voor r&b. Het is niet voor niets dat grootheden als Jorja Smith of Lauryn Hill haar in hun voorprogramma opnemen.

'What You Did', een samenwerking met Ella Mai, en 'I Wish I Missed My Ex' verankeren Mahalia definitef in de mondiale hiphopscene. Zo prijkt ze in 2019 op de affiche van Rock Werchter en wordt ze met haar tweede studioalbum "Love and Compromise" genomineerd voor de prijs van beste Britse vrouwelijke soloartieste tijdens de Brit Awards 2020.

Bekijk het optreden van Mahalia uit 2019 op donderdag 2 juli vanaf 16u op Pickx Live of via een livestream op Proximus Pickx. Nadien kan je het concert nog zeven dagen lang opvragen via de On demand-catalogus op je televiescherm of tot eind augustus online.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top