Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op The Script

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast zomerbarconcerten die coronaproof zijn en een virtuele show op de slotdag, haalt Proximus Pickx ook de beste Rock Werchter-optredens van de voorbije jaren boven. Van die laatste selectie lichten we The Script uit. Hun optreden uit 2018 kan je op vrijdag 3 juli om 18u herbekijken op Pickx Live of via de livestream op Proximus PickxNadien kan je het concert nog een week lang bekijken via catch-up op je televisie of online..

In de archieven van Rock Werchter blinkt een zinderend optreden van The Script uit 2018. De Ierse band speelde voordien al op de wei van Werchter, maar het concert van twee jaar geleden ging de geschiedenis in als één van de meest memorabele passages van de poprockband in België.
 
The Script staat bekend om zijn gepolijste blend van hedendaagse r&b en smakelijke poprock, hetgeen een unieke sound oplevert. Grootste invloeden op de huisstijl zijn U2, the Neptunes, Timbaland en Van Morrison.

Steile opgang

Gitarist Mark Sheehan en zanger Danny O'Donoghue stonden aan de wieg van The Script in 2007, ergens in de Ierse hoofdstad Dublin. De twee muzikanten hadden eerder samen gespeeld in een obscure Ierse boyband, die bescheiden succes had geoogst in eigen land. Na de ontmanteling van die groep spendeerde het duo enkele jaren in Los Angeles. Terug in Dublin rekruteerden ze Glen Power als drummer. De debuutsingle van The Script, ‘We Cry’, werd grijs gedraaid op de Ierse en Britse radio. Daarna verkaste de groep naar Londen, waar ze in 2008 hun titelloze debuut lanceerden.
 
Het debuutalbum nam meteen een hoge vlucht en vatte post aan de top van de hitlijsten. In vele landen werd de band onthaald als één van de populairste muzikale nieuwkomers van dat jaar. In 2009 mocht The Script uitverkochte shows openen van Paul McCartney en U2.

Zes studioalbums

Het vervolgalbum ‘Science & Faith’ volgde in september 2010, waarmee ze nu ook in Australië en de VS voet aan grond kregen. In de zomer van 2011 verzilverde de groep hun wereldwijde succes met een wervelende concertreeks in Zuid-Afrika. In eigen land was het succes intussen overdonderend: 55.000 toeschouwers zagen hun grandioze optreden in Dublin, een ervaring die later in de concertfilm ‘Homecoming’ gegoten werd.
 
In 2012 volgde het derde studioalbum, die de wereldhit ‘Hall of Fame’ bevatte, een samenwerking met wereldster will.i.am. Twee jaar later baarde de band al zijn vierde album: ‘No Sound Without Silence’, waarop de single ‘Superheroes’ prijkte. Na een korte adempauze keerde The Script in 2017 terug met ‘Divided States of America’, ‘Written in the Scars’ en ‘Rain’, de eerste singles van hun vijfde langspeler ‘Freedom Child’. Het jongste wapenfeit van het Ierse trio is het zesde studioalbum ‘Sunset & Full Moons’, dat eind vorig jaar verscheen.

Bekijk het optreden van The Script uit 2018 op vrijdag 3 juli vanaf 18u op Pickx Live of via een livestream op Proximus Pickx. Nadien kan je het concert nog zeven dagen lang opvragen via de On demand-catalogus op je televiescherm of tot eind augustus online.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Muziek

Bekijk alles
Top