Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Muziek | Ook in juni moesten we weer afscheid nemen van heel wat muzikaal talent. Van Joey Image bijvoorbeeld, de Amerikaanse drummer die naam en faam maakte door zijn korte passage bij de punkband Misfits. Na een lange strijd tegen leverkanker overleed de 63-jarige Amerikaanse drummer Joey Image – in het echte leven Joey Poole – op 1 juni. De rocker werd vooral bekend van zijn passage bij punkband Misfits tussen 1979 en 1980. Image is onder meer te horen op de nummers ‘Teenagers from Mars’ en ‘Night of the Living Dead’.

Door MF

Deel dit nieuws

Chris Trousdale

Samen met Jesse McCartney, Greg Raposo, Frankie Galasso en Matt Ballinger stal Chris Trousdale in 1999 heel wat meisjesharten met de boyband Dream Street. Trousdale was toen amper veertien jaar oud. Maar het succes van de band duurde niet lang: in 2002 ging de groep door een ruzie tussen de ouders en het management alweer uit elkaar. Chris timmerde nadien hard aan een solocarrière. In 2012 deed hij zelfs mee aan ‘The Voice’, maar hij kwam niet verder dan de audities. Jammer genoeg overleed de intussen 34-jarige Amerikaanse zanger op 2 juni.

Steve Priest

‘Willy Willy’ betekende meteen de grote doorbraak voor de glamrockband The Sweet, die in het begin van de jaren zeventig wereldwijd waanzinnig populair was. De Britse bassist Steve Priest lag mee aan de basis van het grote succes. Hij overleed jammer genoeg op 4 juni, op 72-jarige leeftijd. Met nummers als ‘Fox on the Run’, ‘Block Buster’ en ‘Poppa Joe’ speelde ze met gemak de hele tent plat, al hadden ze hun succes ook deels te danken aan hun bizarre outfits.

Rupert Hine

Op 5 juni overleed de 72-jarige Rupert Hine. Hij was muzikant, songwriter en muziekproducent. De Engelsman is vooral bekend van de eindsong van ‘GoldenEye’, de eerste James Bond-film met Pierce Brosnan als 007. Daarnaast componeerde hij ook de muziek voor ‘The Fifth Element’ en ‘The Addams Family’. Maar ook als producent wist hij te scoren. Zo produceerde hij onder meer het album ‘Private Dancer’ van de ‘Queen of Rock’ Tina Turner.

Bonnie Pointer

‘I'm so excited, and I just can't hide it!’ De vier zussen Ruth, Anita, June en Bonnie raakten begin de jaren zeventig, na jarenlang samen te zingen in de kerk van hun vader, in één klap wereldwijd beroemd. Helaas moesten ze in 2006 al afscheid nemen van June, en op 8 juni overleed ook Bonnie op 69-jarige leeftijd. In totaal namen de Pointer Sisters vijf platen op,  sleepten ze een Grammy in de wacht en kregen ze in 1994 een ster op de Hollywood Walk of Fame.

James Hand

Hij was de veertig al even gepasseerd, maar dat hield James Hand niet tegen om z’n muzikale droom na te jagen. In 2000 bracht de Amerikaanse countryzanger zijn eerste album uit, getiteld ‘Evil Things’. In totaal heeft hij vijf albums op z’n palmares staan, waarvan ‘Stormclouds In Heaven’ uit 2015 het laatste was. Jammer genoeg overleed de intussen 67-jarige Hand op 8 juni.

Paul Chapman

Slechts een week na het verlies van voormalig Misfits-drummer Joey Image, verloor de rockwereld op 9 juni opnieuw een icoon: de 66-jarige Paul Chapman. De Britse gitarist was vooral bekend van z’n tijd bij UFO en Skid Row, en was onder meer te horen op de albums ‘No Place to Run', ‘The Wild, The Willing and the Innocent’ en ‘Making Contact’.

Ricky Valance

‘Tell Laura I Love Her’. Het nummer kent werkelijk iedereen, maar de zanger? Ricky Valance raakte in 1960 wereldberoemd met het lied, wat meteen voor heel wat controverse zorgde. De BBC bande het een tijdlang van de radio omdat het jongeren zou aanzetten tot zelfdoding. Het was meteen ook de enige hit van Valance. Het onehitwonder overleed op 12 juni, hij werd 84 jaar oud.

Yohan

Op 16 juni overleed de Zuid-Koreaanse K-popster Yohan op 28-jarige leeftijd. Yohan, die in het echte leven luisterde naar de naam Kim Jeong-hwan, was zanger in de K-pop-groep TST, eerder bekend als Top Secret. Yohan is de zoveelste K-pop-ster die op jonge leeftijd stierf. De druk ligt zo hoog in de wereld van de Koreaanse pop, dat heel wat jonge sterren bezwijken onder de stress.

Vera Lynn

De ‘Forces’ Sweetheart’, zo werd Vera Lynn nog altijd genoemd in Groot-Brittannië. De intussen 103-jarige Londense zangeres en actrice is vooral bekend van nummers als ‘We’ll Meet Again’ en ‘The White Cliffs of Dover’, die een troost waren voor de troepen aan het front die tijdens de Tweede Wereldoorlog gescheiden waren van hun geliefden. Optreden deed Vera Lynn al langer niet meer, maar ze bracht in 2009, op haar 92ste, en in 2017 wel nog nieuwe albums uit. Jammer genoeg overleed de ‘Forces Sweetheart’ op 18 juni.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top