Trekt Atalanta zijn aanvallende lijn door tegen Napoli?

Sport | Speeldag 29 in de Italiaanse Serie A heeft alweer een kraker in petto. Donderdag 2 juli ontvangt het Atalanta van Timothy Castagne het Napoli van Dries Mertens. Een week geleden wist Atalanta de topper tegen Lazio te winnen. Herhaalt de ploeg uit Bergamo dat kunststukje tegen Napoli?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coronabreak of niet, aan Atalanta is er weinig veranderd de voorbije weken. Dat betekent goals, goals en nog eens goals. Tegen Sassuolo werden er vier in het mandje gelegd, Lazio en Udinese kregen er drie om de oren. Met een 12 op 12 heeft nummer vier Atalanta nu een marge van 9 punten op eerste achtervolger AS Roma. Willen de Romeinen nog een Champions League-ticket halen voor volgend seizoen, dan moeten ze stilaan beginnen hopen op puntenverlies van Atalanta. Het programma van Castagne en co. belooft nog pittig te worden, gezien de wedstrijden elkaar in sneltempo opvolgen. Het team moet nog naar Juventus en AC Milaan en krijgt op de laatste speeldag Inter over de vloer.

Bij Napoli, momenteel de nummer zes in de Serie A, is de druk wat van de ketel, na de eindzege in de beker tegen rivaal Juventus. Toch laat het team van coach Gennaro Gattuso de teugels nog niet vieren. Met zeges tegen Hellas Verona en SPAL blijven ze op zoek naar een eindklassering in de top vijf. Napoli moet 3 punten goedmaken op AS Roma, terwijl Mertens en co. ook achterom moeten blijven kijken. AC Milaan staat op zijn beurt op 3 punten van Napoli. Champions League-voetbal halen volgend seizoen lijkt niet meer haalbaar, maar met de beker op zak is Napoli sowieso al gegarandeerd van deelname aan de Europa League. Benieuwd wat de Partenopei nog in petto heeft, met ook nog confrontaties tegen Roma, Milan, Inter en Lazio in het verschiet.

Om in de gaten te houden: Duvan Zapata

De Colombiaanse spits behoorde ooit tot de kern van Napoli, maar de Zuid-Italiaanse club geloofde nooit echt in de capaciteiten van Zapata. Uitleenbeurten aan Udinese en Sampdoria zorgden ervoor dat Zapata toch kon openbloeien in de Italiaanse laars. De Colombiaan zit nu al vier seizoenen lang aan minstens 10 doelpunten. Zijn absolute hoogtepunt kende hij vorig jaar, zijn eerste seizoen in de kleuren van Atalanta. Toen wist hij 23 goals te maken in de Serie A. Dit jaar zit hij momenteel aan 14 competitiegoals.

Volg Atalanta – Napoli donderdag 2 juli vanaf 19u30 op Eleven Sports 1 (kanaal 121 via het All Sports-pakket van Proximus Pickx).

Clubs uit Milaan tegen laagvliegers

Nog voor de partij tussen Atalanta en Napoli passeert er nog heel wat ander lekkers de revue uit de Serie A. Zo staan woensdag 1 juli maar liefst zes duels op het programma. Het Inter van Romelu Lukaku krijgt Brescia over de vloer, terwijl het AC Milaan van Alexis Saelemaekers naar rode lantaarn SPAL trekt.

Beide partijen zijn live te volgen op Eleven Sports: Inter – Brescia vanaf 19u30 en SPAL – Milan vanaf 21u45.

Andere duels op woensdag zijn Bologna – Cagliari, Hellas Verona – Parma, Fiorentina – Sassuolo en Lecce – Sampdoria. Die laatste partij wordt een belangrijke in de kelder van het klassement. Indien de competitie vandaag zou eindigen, zou Lecce zakken. Het team staat echter op slechts 1 punt van nummer 17 Sampdoria.

Speeldag 29 wordt vervolgens donderdagavond 2 juli afgesloten met een duel tussen AS Roma en Udinese.

Programma speeldag 29

Woensdag 1 juli:

Inter - Brescia (vanaf19u30 op Eleven Sports 1)
Bologna - Cagliari
SPAL - Milan (vanaf 21u45 op Eleven Sports 1)
Hellas Verona - Parma
Lecce - Sampdoria
Fiorentina - Sassuolo

Donderdag 2 juli

Atalanta - Napoli (vanaf 19u30 op Eleven Sports 1)
AS Roma - Udinese

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top