Arno, doorleefde rock-'n-roll op zijn best

Rock Werchter | Het leek een stille zomer te gaan worden op het Festivalpark: geen Rock Werchter, geen TW Classic, geen Werchter Boutique. Daar komt met de kleinschalige initiatieven op de wei van Werchter nu verandering in. Onder meer Arno, de excentrieke rebel uit Oostende, prijkt op de affiche van de liveshow op 5 juli, die je om 20u10 live en integraal kunt bekijken via een livestream op Proximus Pickx of op het kanaal Pickx Live op je televisie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 5 juli worden op het terrein van Rock Werchter liveoptredens gegeven om het initiatief LIVE2020 te steunen. Emma Bale, Eefje de Visser, SONS en Glints verzorgen die dag de show, die je via livestream kan volgen op Proximus Pickx.

Ook op de affiche die dag: de doorleefde levenswijsheden van Arno, de rebel in de Belgische rock-'n-rollscene die net hersteld is van een operatie omwille van pancreaskanker en staat te popelen om opnieuw het beste van zichzelf te geven.

Een halve eeuw achter de micro

Arno Hintjens zet zijn eerste pasjes als kok, maar besluit al snel all-in te gaan op zijn ware passie: muziek. Eerst als mondharmonicaspeler bij Freckleface, de groep van Paul Vandecasteele en Paul Decoutere en in 1972, samen met Decoutere, bij Tjens Couter. Geleidelijk aan neemt Arno naast solo's op de mondharmonica ook meer en meer zangpartijen voor zijn rekening.

In 1980 vestigt de 71-jarige Oostendenaar met uitvalsbasis in Brussel definitief zijn naam in de Belgische muziekwereld met zijn groep T.C. Matic. Klassiekers als 'Oh la la la', 'Que pasa' en 'Putain, putain' groeien dankzij Arno's doorleefde stem en mix van Frans, Engels en occassioneel Oostends uit tot klassiekers in de Belgische rock. In 1986 houdt de groep het voor bekeken, waarna Arno solo verder gaat. Na het wat weifelende debuutalbum "Arno", klinkt de rebel sinds "Charlatan" (1988) stukken zelfverzekerder. Met Adamo-cover 'Les filles du bord du mer' en het album "Idiots Savants", een van de beste albums uit de Belgische rockgeschiedenis, boekt Arno definitief zijn plaatsje in de Belgische muziekgeschiedenis.

Politiek geëngangeerde schenenschopper

Vanaf 1995 begint de rockzanger uit Oostende zich ook meer en meer toe te leggen op het Franse chanson en komt hij zelfs met een volledig Franstalig album op de proppen ("Arno à la Française"). Arno maakt ook steeds meer naam en faam als een geëngageerde artiest, die nooit een blad voor de mond neemt. Zo roept hij samen met Tom Barman en Sioen de 0110-concerten in het leven, een reeks gratis concerten voor meer verdraagzaamheid.

De schenenschopper komt in 2019 met zijn laatste worp "Santeboutique" op de proppen, maar ziet zijn promotietournee gedwarsboomd door pancreaskanker. Na een succesvolle operatie is de 71-jarige Oostendenaar klaar om opnieuw te vlammen op de weide van Werchter.

Beluister het Rock Werchter for LIVE2020 concert zondag 5 juli vanaf 20u10 via livestream op Proximus Pickx of via het Pickx Live-kanaal op je televisiescherm.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top