Niet te missen op tv (29 juni – 5 juli): 4 programma’s waar je mee meeleeft

Films | In hedendaagse series is de held opvallend vaak een antiheld. Dat stelt je als kijker soms voor morele uitdagingen. Ook met deze 4 programma’s worden je empathie en inlevingsvermogen deze week op de proef gesteld.

Door MF

Deel dit nieuws

In het hoofd van strafpleiters

Canvas zendt vanaf maandag nog een keer de humaninterestreeks ‘Strafpleiters’ uit. In zes thematische afleveringen vertellen acht strafpleiters — van Walter Damen over Abderrahim Lahlali tot Sven Mary — openhartig over hun vak en hoe ze proberen overeind te blijven in een alsmaar radicaler klimaat van terreur, hypermedia en spektakelprocessen.

Presentator Gilles De Coster peilt daarbij naar de impact van ons woelig tijdsgewricht op het leven en werk van de strafpleiters.

Hoe gaan strafpleiters om met een schuldige die wordt vrijgesproken, of een onschuldige die wordt veroordeeld? Hoe vertrouw je een mens die een gruweldaad heeft begaan? En van welke cliënten zijn strafpleiters zélf bang?

Bekijk ‘Strafpleiters’ op maandag 29 juni om 21u15 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Met 7 vrouwen onder één dak

Wat als je een gezin hebt met zes kinderen, waaronder een jonge vijfling? Het overkomt Adam Busby en zijn vrouw Danielle, voor zover bekend de enige ouders in de Verenigde Staten van een  woman only vijfling. In de eerste afleveringen van het nieuwe seizoen van ‘Outdaughtered’ trekken The Busby’s nog nietsvermoedend op skivakantie. Bij thuiskomst komt hun georganiseerde leven abrupt tot einde door de komst van het coronavirus.

Met de bijna vijfjarige vijfling wás hun leven al behoorlijk hectisch. Nu moeten Adam en Danielle letterlijk alle zeilen bijzetten als ze plannen maken voor het thuisonderwijs van Blayke en het binnenhouden van de kinderen. Gedurende dit seizoen worden de lockdownmaatregelen in Texas steeds scherper, zoals we zien in de laatste aflevering die volledig door The Busby’s zelf is gefilmd. Dat de verjaardagen en de geplande vakantie nu anders lopen, is nog te overzien. Zorgen zijn er vooral over de mogelijke oogoperatie van Hazel.

Bekijk ‘Outdaughtered’ op woensdag 1 juli om 20u30 op TLC of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Adembenemende onderwaterwereld

Verre vakanties en avontuurlijke reizen: het zit er deze zomer misschien niet meteen in. Canvas zorgt voor een volwaardig alternatief en neemt je mee op expeditie met de iconische natuurreeks ‘Blue Planet II’. Het recept blijft vertrouwd: ronduit adembenemende beelden van het leven in de zeeën en oceanen, en op de kusten over de hele wereld.

‘Blue Planet II’ is een ‘remake’ uit 2017 van een gelijkaardige reeks uit 2001, maar met nieuwe wetenschappelijke inzichten en modernere filmtechnieken. De schokkende beelden van de plasticvervuiling in de oceanen zorgden voor een wereldwijde bewustwording rond die problematiek en voor acties om het gebruik van plastic te verminderen.

De Britse bioloog David Attenborough presenteert de serie en we horen muziek van de Duitse filmcomponist Hans Zimmer. Hij was eerder verantwoordelijk voor de soundtrack van onder andere ‘Pirates of the Caribbean’, ‘Interstellar’ en ‘The Lion King’, waarmee hij een Oscar won.

Bekijk ‘Blue Planet II’ op zaterdag 4 juli om 19u00 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Een auto uit de jaren vijftig

Met een baby in aantocht en een break van het ‘Wheeler Dealer’-seizoen heeft automecanicien Ant Anstead even wat tijd over. Maar stilzitten is aan hem niet besteed. Dus gebruikt hij de twaalf weken tot de geboorte voor het vervullen van zijn grote droom: het bouwen van een klassieke Alfa 158 racewagen. De Britse autofreak heeft altijd al zo’n auto willen hebben. Maar omdat hij niet de 20 miljoen dollar heeft die zo’n wagen kost, bouwt hij er eigenhandig één van allerlei losse onderdelen.

In de 12-delige serie ‘Ant Anstead Master Mechanic’ zien we hoe de motorspecialist de auto helemaal from scratch opbouwt. Te beginnen bij het chassis: dat haalt hij uit een 1952 MG TD op rust. De 41-jarige presentator sloopt alles totdat de basis overblijft. Pas dan kan het opbouwen beginnen.

Maar is Anthony niet iets te ambitieus geweest om dit in twaalf weken te willen fiksen? Als blijkt dat hij de mal van de Alfa moet ophalen en ondertussen ook nog zijn arm blesseert, wordt het allemaal krap.

Wat een mini-vakantie had kunnen zijn, wordt een zware klus. Om de race tegen de klok te winnen, moet zelfs de filmcrew af en toe assisteren. Welke baby zal eerder het licht zien: die in de buik van zijn vrouw of die dekselse snelheidsduivel in zijn werkplaats?

Bekijk ‘Ant Anstead Master Mechanic’ op zondag 5 juli om 20u30 op Discovery of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top