One day, one goal: Roberto Carlos verbaast met goal uit onwaarschijnlijke hoek

La Liga | Roberto Carlos is ongetwijfeld één van de beste linksachters die het voetbal ooit heeft gekend. De Braziliaan had een geweldige trap in zijn benen en dat bewees hij in 1998. Toen pakte de speler van Real Madrid uit met een legendarisch doelpunt tegen Tenerife.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 21 februari 1998 ontving Tenerife op de 26ste speeldag Real Madrid. Een belangrijke partij voor beide ploegen en het zou een waanzinnig spektakelstuk worden. Juanele bracht de thuisploeg op 1-0, maar in de 46ste minuut kwam het moment van Roberto Carlos. De Braziliaan kreeg de bal op de linkerflank, maar hij moest zich haasten om hem te halen en hij besliste om hem strak voor te zetten, of was het toch zijn bedoeling om de bal in doel te schieten? Tot zijn grote verbazing schoot hij hem in de richting van de tweede paal en in doel! Een waanzinnige goal.

De goal bracht de Koninklijke echter niks op, want het verloor die partij met 4-3. Voor Tenerife wisten Meho Kodro (twee keer) en Roy Makaay te scoren, voor Real waren Predrag Mijatovic en Savio trefzeker. Real eindigde dat seizoen vierde in Spanje en won de Champions League, Tenerife wist zich net te redden met één punt overschot.

Weinig succes als coach

De carrière van Roberto Carlos kende nadien nog een prachtig verloop en hij was nog tot 2007 actief bij Real. Hij verdedigde ook nog de kleuren van Fenerbahçe, Corinthians en FC Anzhi. Op 39-jarige leeftijd was het genoeg geweest als voetballer.

Carlos, die in zijn loopbaan als speler drie keer de Champions League won met Real en met Brazilië één keer wereldkampioen werd, heeft na zijn profcarrière al een aantal verschillende jobs uitgevoerd. Hij was ‘Chief Executive Officer’ bij FC Anzhi, werkte binnen de jeugdacademie van Real Madrid, ging als hoofdtrainer aan de slag bij Sivasspor en Akhisar Belediye, kende een korte passage als speler/trainer bij Delhi Dynamos én momenteel is hij terug werkzaam binnen de jeugdafdeling van Real Madrid.

Een fan van deze reeks? Herbekijk de spectaculaire dribbel én goal van Sofian Hanni tegen KV Oostende.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top