Hollywood op zijn grappigst: scènes die je doen bulderen van het lachen

Vanavond kan je om 22u35 op Q2 de film ‘There’s Something About Mary’ bekijken. Een film die serieus op de lachspieren werkt, met onder meer de befaamde scène waar Mary (gespeeld door Cameron Diaz) de ‘gel’ van Ted (gespeeld door Ben Stiller) in haar haar smeert. Legendarisch en dat zijn ook de volgende grappige scènes uit enkele zeer bekende films.

Monty Python and the Holy Grail: the Black Knight

Een aantal grappige scènes bespreken en er geen Monty Python in verwerken? Neen, dat was geen optie. Uiteraard moet je een liefhebber zijn van dit soort humor, maar de scène met ‘King Arthur’ die op zijn denkbeeldige paard de ‘Black Knight’ plots op zijn pad kruist, is geniaal. De vechtscène is absurde humor op zijn best, en werkelijk geniaal in zijn genre. De film kan je terugvinden op Netflix.Dumb and Dumber

De eerste film was een gigantisch succes, de tweede was matig. Harry (Jeff Daniels) en Lloyd (Jim Carrey) doorkruisen het land om een koffertje naar Mary te brengen. Ze worden beiden verliefd op haar en dat zorgt voor hilarische taferelen. Wanneer Harry met Mary afspreekt, krijgt hij te maken met de nachtmerrie voor iedereen die op date gaat. Tot groot jolijt van Lloyd... Naast deze scènes zijn er nog tal van enorm grappige momenten. Een avondje lachen is een zekerheid bij Dumb and Dumber, en dat lachplezier kan je vinden bij Netflix.

The Hangover

The Hangover, ook terug te vinden via Netflix, zorgde voor een nieuw segment aan films over uit de hand gelopen feestjes. Na een nachtje doorzakken in Las Vegas weten Stu, Phil en Alan niet wat er is gebeurd wanneer ze ontwaken, Doug valt nergens te bespeuren. Hun hotelkamer is helemaal verwoest, er zit zelfs een tijger. Een geweldige scène waar de ene verrassing de andere opvolgt. Het is het startsein van een onwaarschijnlijk avontuur. Nog een geweldige scène: de foto's die ze delen na de film.Austin Powers: The Spy Who Shagged Me

Speciale humor, maar weer geniaal in zijn vorm. Dr. Evil, gespeeld door Mike Meyers, lanceert een raket en die heeft op de radar een ‘fallusachtige’ vorm. Deze scène wordt heerlijk in beeld gebracht met verschillende scènes die elkaar opvolgen. Austin Powers op zijn best. 'You love it, or you hate it'.

Films

Bekijk alles
Top