FC Barcelona - Atlético Madrid: breker Simeone versus het genie van Messi

Sport | FC Barcelona ontvangt Atlético Madrid en de Catalanen weten wat ze moeten doen: winnen. Dat is sinds het einde van de coronabreak echter makkelijker gezegd dan gedaan. De landstitel staat op het spel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Barça is niet echt geweldig uit de 'break' gekomen, ook al is de balans met 11 op 15 nog best goed. De laatste drie wedstrijden pakte het wel amper 5 op 9. Daarnaast is het spelniveau zeker niet van het niveau dat Barcelona nastreeft.

Atlético Madrid doet het een stuk beter met ondertussen al vier zeges op rij, zij boekten een 13 op 15. De club uit Madrid verkeert dus in bloedvorm. De wedstrijd is vooral spannend vanwege de titelstrijd tussen Barcelona en Real Madrid. Atlético Madrid staat mijlenver achter de twee (het heeft 11 punten minder dan Barça) en vecht met Sevilla om de derde plaats. De troepen van Diego Simeone staan minder onder druk dan Lionel Messi & co, al zal de Argentijnse coach van Atlético er alles aan doen om het genie Messi aan banden te leggen. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Lionel Messi op zoek naar 700ste doelpunt

Voor de bezoekers viel er de afgelopen vijf jaar wel zeer weinig te rapen in Catalonië. Atlético ging vier keer de boot in en wist slechts één keer een punt te rapen. Voor de laatste uitzege in de competitie is het al teruggaan tot het seizoen 2005/2006, toen het 1-3 werd. Doelpuntenmakers: Henrik Larsson, Fernando Torres (twee doelpunten) en Maxi Rodriguez.

Bij Barcelona hangen ze heel erg af van Lionel Messi. De Argentijn wist sinds de heropstart van La Liga in 5 wedstrijden 2 keer te scoren en hij leverde 5 assists. Hij hoopt tegen Atlético Madrid zijn 700ste goal uit zijn carrière te maken. Luis Suarez toonde tegen Celta de Vigo dat hij Messi kan ondersteunen, de Uruguayaan scoorde twee keer en dat op aangeven van Lionel Messi. Nog een extra 'duel in het duel': Antoine Griezmann neemt het op tegen zijn ex-ploeg. In het Wanda Metropolitano Stadion was hij een smaakmaker, in Camp Nou nog niet. In de Primera Division staat de teller momenteel op 8 goals en 4 assists in 31 wedstrijden. De kritiek is dan ook stevig, tegen Atlético kan hij die criticasters lik op stuk geven.

Yannick Carrasco komt boven water

Bij Atlético Madrid komt Yannick Carrasco steeds meer aan spelen toe. De Rode Duivel wordt sinds januari gehuurd van het Chinese Dalian Yifang en na een moeizaam begin heeft Carrasco zich sinds het hervatten van de competitie meer kunnen doorzetten. De teller staat tot op heden op 1 goal, dus inzake efficientië moet hij zeker nog stappen gaan zetten. De Belg moet beslissender worden en waar kan hij dat beter doen dan in Camp Nou? Afspraak vanavond om 22u.

Mis FC Barcelona-Atlético Madrid niet, dinsdag vanaf 22u te zien op Eleven Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top