Zomer op Canvas: vier tips voor juli

Series | Ook in de zomer zorgt Canvas voor een interessant en (ont)spannend televisieaanbod. Naast een bloemlezing van straffe programma’s van de voorbije jaren, muziekfilms, topfictie en documentaires brengt de zender ook een aantal nieuwe titels. We tippen er vier zodat je tijdens de zomeravonden thuis rustig kan afkoelen voor het scherm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nordic crime

True crime blijft een populair en intrigerend genre. Op de maandagen in juli brengt Canvas de tweede reeks van de Canadese serie The Detectives met uiteenlopende ‘cases’ en aansluitend, vanaf 27 juli, de zesdelige Noorse reeks The Triple Murder at The Farm, over de meest gemediatiseerde moordzaak ooit in Noorwegen. ‘Nordic crime’ bestaat dus ook echt. De reeks is meteen integraal te bekijken op canvas.be (VRT NU), dat ook nog twee andere Scandinavische true crime-reeksen exclusief aanbiedt: Who Killed Brigitte (over de verkrachting en moord van een 17-jarig Noors meisje) en Dead Man Missing (over de verdwijning en vermoedelijke moord op een Deense zakenman).

Vlaamse docu's

Lange leve de Vlaamse documentaire want op zondag komt er telkens omstreeks 22.00 uur een reeks korte documentaires, meestal van jonge Vlaamse cineasten. Zo is er op 5 juli Een redelijk leven, een film van Lauranne Van Den Heede, geïnspireerd door het leven en werk van regisseur, schrijver en muziekjournalist Marc Didden. In For Eunice (op 12 juli) portretteert Jaan Stevens twee Ghanese zusjes in een kansarme buurt op de Antwerpse Linkeroever. Later volgen onder meer Eden van Jeroen Broeckx (een ode aan de identieke prefabhuizen in Edenwijk naast de A12 in Wilrijk), Raketkanon van Maximiliaan Dierickx (een inkijk in de eigenzinnige dynamiek van de rockband, kort voordat die zijn zwanenzang zingt), De Flandrien van de Indiër Kinshuk Surjan (een portret van een West-Vlaamse koersfamilie) en Kamikaze van Guillaume Vandenberghe (een docu over Philippe Vandenberg, een van de meest radicale naoorlogse Belgische kunstenaars). Ze zijn ook allemaal te bekijken op canvas.be, dat bovendien nog een aantal andere van die korte documentaires exclusief aanbiedt.

Fearless

Nieuw in het fictie-aanbod is de zesdelige ITV-reeks Fearless (vanaf dinsdag 14 juli). In deze Britse thrillerserie probeert mensrechtenadvocate Emma Banville (Helen McCroy, bekend van haar rol als Polly Gray in Peaky Blinders) te bewijzen dat Kevin Russel (Sam Swainsbury) al veertien jaar onterecht in de gevangenis zit voor de moord op een vijftienjarig meisje in een school waar hij destijds opvoeder was. De zaak doet heel wat stof opwaaien en dat komt voor Emma bovenop de stress van een ingewikkeld privéleven. Ze geeft namelijk ook onderdak aan een Syrische vluchtelinge en haar baby, bereidt zich samen met haar vriend Steve voor om een kind te adopteren en moet voor haar terminaal zieke vader zorgen. Een fraai staaltje van multitasken. Ondanks de posotieve kritieken volgde er geen tweede seizoen van Fearless, dat tussen haakjes is geschreven en geproduceerd door Patrick Harbinson, één van de producers van Homeland


Cinema Canvas

Op 1 juli gaan de bioscopen in ons land weer open maar Canvas programmeert deze zomer opnieuw op donderdag en vrijdag Cinema Canvas, een selectie van kwaliteitsfilms. Er zijn Vlaamse premières bij, zoals de oorlogsfilm Der Hauptmann en de animatiefilm Anomalisa, maar ook regelrechte klassiekers, zoals The birds en Rosemary’s baby (op 17 juli). In deze horrorklassieker uit 1968 van de fel belaagde Roman Polanski is Mia Farrow zwanger van… Satan. Zijn verfilming van Ira Levins occulte thrillerroman, het best verkochte horrorboek van de sixties is een halliciante suspensefilm die trouwens werd verfilmd in het Dakota-flatgebouw in New York, de laatste thuis van John Lennon. Je hoeft er trouwens geen bioscoopbezoek voor te skippen want op canvas.be (VRT NU) zijn de meeste film daar nog een week tot een maand na de uitzending op Canvas te herbekijken.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top