David Beckham is de volgende voetbalster die investeert in esports

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen donderdag kwam het nieuws naar buiten. Oud-voetballer David Beckham investeert meer dan 27 miljoen euro in de start-up Guild Esports.

Als er één voetballer is die ook succesvol is geworden in de zakenwereld, dan is het David Beckham. De Engelsman is nog altijd aanwezig in het voetbal als investeerder, maar hij is ook actief in de sector van mode en andere afgeleide producten. De specialist van vrije trappen heeft deze keer beslist om zich ook in de esports-wereld te gooien.

Hij is natuurlijk niet de eerste sporter die de stap naar esports zet. Maar als succesvol zakenman komt Beckhams investering er niet toevallig. Met een bijdrage van 25 miljoen Britse pond wordt David Beckham mede-eigenaar van het Britse bedrijf Guild Esports.

Het nieuwe bedrijf zal zich in verschillende stappen ontwikkelen. De focus ligt in het begin op de omkadering van spelers en het makelaarschap. Guild Esports wil nieuwe talenten in de esports-sector ontdekken en ondersteunen met professionele coaching, vergelijkbaar met de voetbalacademies die Beckham niet vreemd zijn. Het spreekt voor zich dat de creatie van een professioneel team snel zal volgen op deze eerste stap.

Voor dit nieuwe avontuur heeft de Britse ster zich omringd met beroemdheden uit de sector zoals Carleton Curtis, die succesvolle competities op Call of Duty en Overwatch uit de grond stampte. Hun gezamenlijke ontwikkelingsstrategie zal beginnen op games zoals Fortnite, FIFA en Rocket League.

De nieuwe start-up geeft zichzelf meteen de middelen om zijn ambities te verwezenlijken en wordt ongetwijfeld een meerwaarde binnen de esports-scene die steeds professioneler wordt.

© USA Today Sports Images

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top