Bitterzoete sirenevibes op de wei van Werchter, met Eefje de Visser

Rock Werchter | Het leek een stille zomer te gaan worden op het Festivalpark: geen Rock Werchter, geen TW Classic, geen Werchter Boutique. Daar komt met de kleinschalige initiatieven op de wei van Werchter nu verandering in. Onder meer Eefje de Visser, de Nederlandse schone met thuishaven in Gent, prijkt op de affiche van de liveshow op 5 juli, die je om 20u10 live en integraal kunt bekijken via een livestream op Proximus Pickx of op het kanaal Pickx Live op je televisie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 5 juli worden op het terrein van Rock Werchter liveoptredens gegeven om het initiatief LIVE2020 te steunen. Emma Bale, SONS, Glints en Arno verzorgen die dag de show, die je via livestream kan volgen op Proximus Pickx.
 
Ook op de affiche die dag: de sensuele muziek van de Nederlandse singer-songwriter Eefje de Visser, die eerder dit jaar met haar jongste album ‘Bitterzoet’ naar de gevoelige snaren hengelde.

Ontbolsterd

Sinds haar uitstekende album ‘Nachtlicht’ bezingt de Visser het gros van haar gedachtenkronkels in elektro; een stijlbreuk met haar vroegere, meer akoestische werk. Dat elektrojasje past wonderwel: we zien een meer mature, zelfzekere, sensuele vrouw, in contrast met het bedeesde meisje dat met haar debuutalbum De Koek’ uit 2011 en vervolgplaat Het Is’ uit 2013 persoonlijke, fragiele en kleine tranches de vie op geluidsband zette. De Visser is helemaal ontbolsterd, klaar om festivalpodia te veroveren.
 
Met ‘Nachtlicht’ posteerde de zoetgevooisde Eefje De Visser zich in de voorhoede van de Nederlandstalige elektropop. Niet toevallig werd de Nederlandse in 2018 opgevoerd op het tweede album van Bazart, voor het succesvolle nummer ‘Onder Ons’. Op het gelauwerde ‘Nachtlicht’ verzoende ze het feeërieke van Warpaint met de creatieve energie van een Spinvis, een huwelijk aangesterkt met een flinke dosis elektronica.

Bitterzoet

Tijdens optredens voert de Visser haar toehoorders steevast mee op haar gedachtentrein, vertolkt in cryptische teksten waarin vooral de instrumenten het woord voeren. Eefje zelf spreekt in raadsels – afgebroken zinnen, woordflarden en vage dromerijen – maar voert een paringsdans met clevere synths, bedwelmende loopers, subtiele gitaarlijntjes en tokkelende bassen die de puzzelstukjes perfect in elkaar doen vallen tot een harmonieus geheel. De woorden doen je verdwalen maar de muziek gidst je naar vrediger oorden, waar hartzeer mooi ingekleurd wordt en elke banaliteit betekenis heeft. Melancholie zit verscholen in alles wat ze zegt en is bij momenten tastbaar in haar indringende stem, die als mist oplost in de elektronevel.
 
Met haar vierde worp ‘Bitterzoet’ trekt de Visser diezelfde lijn door. De melancholische sfeer die in de songs van de Nederlandse rondwaart dringt tot diep onderhuids door en verlaat je pas lang na het slotnummer. Zoetjesaan verdwalen in de muzikale beneveling van ‘Bitterzoet’ is oh zo heerlijk.
 
Beluister het Rock Werchter for LIVE2020 concert zondag 5 juli vanaf 20u10 via livestream op Proximus Pickx of via het Pickx Live-kanaal op je televisiescherm.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top