Waarom Kevin De Bruyne de beste middenvelder ter wereld is

Premier League | Aanstaande zondag 28 juni viert Kevin De Bruyne zijn 29ste verjaardag. Echt genieten zit er niet meteen in voor de Rode Duivel, vermits hij die dag met zijn Manchester City richting Newcastle United moet voor een duel in de FA Cup. Geeft De Bruyne, die velen momenteel zien als de beste middenvelder ter wereld, zichzelf een cadeau met een goal of assist?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Tien goals in de Premier League en zestien assists. In 2017 en 2018 wist De Bruyne zich al te kronen tot assistenkoning in Engeland. Dit jaar gaat hij voor dezelfde prijs, met een record in het vizier. Het meeste aantal assists op één seizoen werd ooit door ene Thierry Henry gerealiseerd (20 in totaal, red.). De titel in de Premier League gaat dit jaar dan wel naar Liverpool, Man City won reeds de League Cup en strijdt daarnaast nog op twee andere fronten mee, met name in de FA Cup en de Champions League.

Eerste minuten in FA Cup?

In de FA Cup zitten we reeds aan de kwartfinales. Tegenstander voor De Bruyne en co. wordt zondag Newcastle. Of KDB, die recent nog zijn driejarig huwelijk vierde, op de groene mat zal verschijnen, is nog maar de vraag. De Bruyne stond nog geen seconde op het veld in deze FA Cup-campagne.

Toch kan City een De Bruyne on fire gebruiken. Dat heeft de Rode Duivel meermaals bewezen dit seizoen. Denken we maar aan het Champions League-duel tegen Real Madrid, waar hij telkens op de juiste plaats stond tijdens de cruciale momenten. In de heenmatch won City met 1-2 op het veld van de Madrilenen en nam het zo een stevige optie voor de kwartfinales. Metronoom van dienst was De Bruyne, met een goal en een assist.

Polyvalent

Flankaanvaller, verdedigende spelmaker, aanvallende middenvelder, … Noem het maar op, Kevin De Bruyne kan al deze posities aan. Zijn werkkracht, precisie en kwalitatieve passing maken van de Belg een van de meest complete middenvelders van het moment. Andermaal toont hij dit jaar aan de architect van het Manchester City van Pep Guardiola te zijn, als je weet dat De Bruyne dit seizoen een voetje heeft in 1/3e van City’s doelpunten.

Zien we De Bruyne zondag 28 juni aan het werk in het FA Cup-duel tegen Newcastle? Je kan het vanaf 19u30 live volgen op Eleven Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top