Deze Disneyfilms zullen niet meteen een belletje doen rinkelen

Kids | Zaterdagavond kan je op VTM kijken naar Project T, een Amerikaanse sciencefictionfilm die in 2015 werd uitgebracht door Walt Disney Pictures. Zegt de film jou niet meteen iets? Geen nood, hij behoort dan ook tot het kransje aan minder bekende Disney-films. Wij sommen alvast nog wat extra onbekende films op van de wereldbekende filmproducent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Project T

Beginnen doen we met de film die vanavond te zien op VTM. Bij ons raakte de film bekend onder de naam Project T, in andere werelddelen gaat deze film door het leven als Tomorrowland of A World Beyond. De naam van de film moest in onze contreien veranderd worden omdat de naam Tomorrowland als handelsmerk dient van het gekende dancefestival. De film zelf spitst zich toe op de tiener Casey die in contact komt met uitvinder Frank. Samen trekken ze op missie om de geheimen achter het mysterieuze Tomorrowland, een plaats in een andere dimensie, te achterhalen. Deze missie zal de wereld en hun eigen toekomst voorgoed veranderen.

Kijk zaterdagavond naar Project T vanaf 20u30 op VTM.

Paniek op de Prairie

De lijst van succesvolle Disney-animatiefilms is eindeloos, maar soms prijkt er een titel tussen die bij ons en jullie de wenkbrauwen zullen doen fronsen. Zo bracht Walt Disney Pictures in 2004 met Paniek op de Prairie (Home on the Range in het Engels, red.) zijn 45ste animatiefilm uit. In Paniek op de Prairie proberen enkele koeien de kleine boerderij waar zij wonen te redden van de ondergang. Ze bedenken het plan om een veedief te ontmaskeren, waarvoor ze in ruil geld zouden krijgen. Maar Maggie en haar vriendinnen zijn echter niet de enige die jagen op de veedief… Paniek op de Prairie werd maar matig ontvangen en kwam zelfs zo’n 6 miljoen dollar tekort om het productiebudget terug te verdienen.

The Rocketeer

De productie van The Rocketeer verliep niet van een leien dakje. Midden de jaren tachtig zaten filmstudio’s nog niet te springen om comicbookfilms te produceren. Dat veranderde echter na het succes van Batman in 1989. Disney kocht dan maar de rechten van The Rocketeer, dat het verhaal vertelt van een stuntpiloot die op een dag een vreemde installatie vindt waarmee hij kan vliegen. Er zijn echter nog kapers op de kust. De film, uitgebracht in 1991, speelt zich af in het jaar 1938. De stuntpiloot moet afrekenen met onder meer interesse van de nazi’s voor zijn gevonden jetpack. Hoewel de film positief werd onthaald door de vakpers, werd The Rocketeer geen succes in de cinemazalen. Even was er sprake van een sequel, maar door de matige cijfers bleef het bij één film.

Bambi II

Ja, je leest het goed. Disney heeft ooit wel degelijk een vervolg gemaakt op de succesvolle animatiefilm Bambi. De film verscheen in 2006, waarmee Bambi II het record verbrak wat betreft de langste tijd tussen twee op elkaar volgende films; de originele film verscheen namelijk 64 jaar eerder. Het verhaal gaat verder op de dood van Bambi’s moeder. Hierdoor komt zijn vader in the picture te staan, maar die heeft geen ervaring met het opvoeden van zijn kind. Uiteindelijk proberen de twee stilaan naar elkaar toe te groeien.

Robin Hood

Afsluiten doen we met de animatiefilm Robin Hood uit 1973. De historische figuur Robin Hood is wereldbekend. Films en series over hem zijn talloos. Disney wou ook zijn graantje meepikken en maakte van Robin Hood een vos, die vervolgens van de rijken stal om het geld aan de armen te geven. Robin Hood kwam drie jaar na De Aristokatten uit, dat een heuse Disney-klassieker werd. Die status zou Robin Hood nooit verwerven. De 21ste animatiefilm van Walt Disney Pictures werd meteen ook de eerste waar oprichter Walt Disney niet bij betrokken was. Die overleed immers in 1966. Heb je nog nooit de animatiefilm gezien? Geen nood, want Disney is van plan om een liveaction remake te maken van Robin Hood.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top