Belg Davidp wint G2 Esports Valorant Invitational

Door Proximus

Deel dit nieuws

Onze Belgische landgenoten presteren uitstekend op Valorant! Ex6TenZ en davidp waren onze twee trotse vertegenwoordigers tijdens de G2 Esports Valorant Invitational, een toernooi van hoog niveau.

Het tweede toernooi georganiseerd door G2 Esports op Valorant, genaamd G2 Esports Valorant Invitational, vond plaats van 19 tot 22 juni 2020. Het was het eerste luik van de “Ignition Series”-toernooien, het officiële circuit onder het directe toezicht van Riot Games. Tijdens dit eerste toernooi werde de spelers willekeurig onderverdeeld in teams van 5 personen. Het Ex6TenZ-team bestond uit pipsoN, Kryptix, luckeRR en Amandine. Davidp speelde in het team van mixwell met Fit1nho, CREA en Orb.

© Liquipedia

Vanaf de groepsfase liet Team Mixwell zien waartoe het in staat is door als eerste in zijn groep te eindigen, voor Team draken dat in vorm is. Davidp en zijn teamgenoten kwalificeerden zich zo voor de halve finales.

Kapitein Ex6TenZ kende met zijn team meer moeilijkheden. Met een derde plaats in groep B na slechts één overwinning en zeer krappe wedstrijden, kwalificeerde het team van onze tweede landgenoot zich voor de kwartfinales. Daarin verloor het met een droge 2-0 (13-4/13-4) van Team draken.

Terwijl het toernooi daar stopte voor Ex6TenZ, won zijn kameraad davidp zijn halve finale met 2-0 zonder al te veel moeilijkheden. In de finale kwam Team Mixwell opnieuw Team draken tegen. In de groepsfase zegevierden davidp en co met 2-1, het slotstuk van de competitie wonnen ze met 2-0.

Goed omringd kon de voormalige speler van Team Heretics tijdens deze competitie zijn klasse tonen. Davidp had de hoogste KDA-ratio van alle spelers. Op 12 gespeelde maps was hij de auteur van 210 kills, alleen Mixwell verzamelde meer kills (261). De Spaanse profspeler, die reeds door G2 Esports is aangeworven, kon profiteren van heel wat hulp van zijn Belgisch maatje voor één dag (3e in stand assists).

In het algemeen vertegenwoordigden onze landgenoten ongeveer 5% van de spelers tijdens deze competitie (2/41 spelers). Er was echter één grote afwezige in deze competitie: ScreaM. We hopen hem snel weer te zien, want met hem erbij wordt België zeker een groot land op Valorant.

© G2 Esports & Red Bull

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top