'The Martian': vier andere films die je naar hogere sferen brengen

Films | Vanavond kan je 'The Martian' om 20u40 bekijken op VTM. Matt Damon moet alleen zien te overleven op de planeet Mars en levert een knap staaltje acteerwerk. Naast ‘The Martian’ waren er in het verleden nog een paar kleppers over de ruimte zeker het bekijken waard. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Apollo 13 (1995)

De film vertelt het verhaal van de mislukte vlucht van het ruimtevaartuig ‘Apollo 13’ naar de maan in 1970. Weetje: de wereldbekende quote ‘Houston, we have a problem’ komt uit deze missie. Die loopt helemaal in het honderd, wanneer er bij de terugweg naar de Aarde een ontploffing plaatsvindt op het ruimtevaartuig.

Tom Hanks & co moeten proberen veilig terug te keren naar de Aarde, wat een hels en zenuwachtig karwei wordt. Deze film was in 1995 een groot succes en werd genomineerd voor vier Golden Globes en negen Oscars. Hij zou uiteindelijk twee Oscars winnen: voor 'Beste Montage' en voor 'Beste Geluid'.First Man (2018)

Ryan Gosling is een veelzijdige acteur en deze keer kruipt hij in de huid van Neil Armstrong, die als eerste astronaut voet op de maan zette. Iedereen kent de historische maanlanding uit 1969 wel. De uitkomst van het verhaal is bekend, maar ‘First Man’ geeft een nieuwe invulling.

Het verhaal focust zich op de voorbereiding op de ‘gevaarlijkste missie ooit’ en die verloopt niet van een leien dakje. Je wordt meegezogen in de onzekerheid omtrent de reis naar onbekend terrein… De film kreeg positieve kritieken en won een Golden Globe voor ‘Beste Muziek’.

Interstellar (2014)

Matthew McConaughey is al jaren zoveel meer dan die blonde adonis die op het strand pronkt met zijn lichaam. De acteur ging voor meer diepgaande rollen en dat in bijzonder veel genres. In deze film helpt de mensheid met zijn levensstijl de Aarde naar de vaantjes en ze moeten op zoek gaan naar een nieuwe planeet om verder te leven.

NASA, dat dan al niet meer bestaat, stuurde in het verleden astronauten door een wormgat om nieuwe planeten te verkennen. McConaughey speelt astronaut Joseph Cooper die op zoek gaat naar de geschikte planeet. Het is echter een 'race' tegen de tijd en niet enkel voor zichzelf…

Gravity (2013)

Matt Damon en George Clooney zijn in het echte leven goede vrienden en Damon had Clooney wat tips kunnen vragen voor ‘The Martian’. Zijn goede vriend en collega speelde immers mee in ‘The Gravity’ (te bekijken via Netflix), een film die bijna dezelfde invalshoek heeft als 'The Martian (2015)'. Clooney speelt aan de zijde van Sandra Bullock en zij spelen astronauten Ryan Stone (Bullock) en Matt Kowalski (Clooney).

Samen met hun team moeten ze de Hubble-telescoop repareren. Ruimteafval zorgt voor grote problemen en hun Space Shuttle wordt verwoest. Via het ISS moeten ze proberen zichzelf in leven te houden wat een enorme uitdaging is. Deze spannende film kreeg bijzonder veel lof en won maar liefst zeven Oscars.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top