Simon Cowell, de wrede coach van de talentenjachten

Muziek | Muziekproducer Simon Cowell is vooral bekend vanwege zijn rol als jurylid bij de televisieshows zoals ‘America’s Got Talent’ en ‘The X Factor’. Hij staat daardoor aan de basis van het ontstaan van groepen als ‘One Direction’ en ‘Fifth Harmony’, maar wat van hem wordt onthouden, zijn vooral zijn pittige opmerkingen. Hij is regelmatig zeer streng voor de kandidaten, die soms met tranen in de ogen staan, ook al kan het soms goed aflopen…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ashley Marina in America’s Got Talent (2020)

In de laatste aflevering stelde de 12-jarige Ashley zich voor en ze won meteen het publiek voor zich met een, voor haar leeftijd, sterke stem. Simon Cowell liet haar het lied echter niet afmaken, het publiek apprecieerde dat niet, en vroeg om een a-capella-lied te zingen. Simon was nog steeds niet onder de indruk en vertelde haar dat ze niet de juiste liedjes voor zichzelf had gekozen.

Hij vroeg haar om ’s middags terug te komen. Ashley liet zich niet kisten en zou uiteindelijk een lied brengen vanwaar de haren omhoog gingen staan en de tranen in de ogen kwamen. Ze bracht een lied ter ere van haar vader en de emotie hoorde je ook terug in haar stem. Simon liet merken dat hij tevreden was dat hij Ashley tot deze prestatie kon pushen.

Calum Scott in Britain’s Got Talent (2015)

Als de auditie van Calum Scott zijn carrière een boost heeft gegeven, dan is dat niet het geval voor zijn zus, die net voor hem auditie deed. Zij wist de jury niet te overtuigen. Simon gaf zelfs aan dat hij ‘denkt dat ze iemand is die enkel goed klinkt in haar kamer’.

Een teleurstelling die Calum Scott had kunnen destabiliseren, maar dat leek net het tegenovergestelde effect te hebben. Hij bracht ‘Dancing on my own’ met heel veel emotie, en keek tijdens zijn optreden regelmatig naar zijn zus, die met tranen in de ogen achter de schermen stond. Simon duwde nadien op de ‘Golden Buzzer’ en de zus van Calum liep geëmotioneerd het podium op om haar broer te feliciteren.

Artyon en Paige in America’s Got Talent (2017)

Gelukkig zijn er naast het publiek, dat Simon vaak uitjouwt wanneer hij weer een wrede uitspraak doet, ook de andere juryleden die Simon aanpakken. Dat gebeurde wanneer twee kinderen een indrukwekkend dansoptreden leverden op het liedje ‘Barbie Girl’. Wanneer hun acteerprestaties nog voor verbetering vatbaar bleken te zijn, dan was hun uitvoering technisch zeker in orde voor hun leeftijd.

Simon was van mening dat de twee te weinig ervaring hadden en dat het lied belachelijk was. De andere drie juryleden gingen niet akkoord en gaven hen groen licht: ‘yes’. Dat gaf het duo het geloof dat ze hun droom kunnen waarmaken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top