OHL licht al kleine tip van de sluier op rond eventuele toelating van fans bij de promotiefinale

Sport | De Nationale Veiligheidsraad maakte woensdag bekend dat er in juli opnieuw zo'n 400 fans toegelaten zullen worden bij sportwedstrijden en dat er (mits positieve cijfers) in augustus zelfs alweer 800 fans naar het stadion mogen. Dat zou wel eens goed nieuws kunnen zijn voor de fans van OHL.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 2 augustus staat namelijk de terugmatch van de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot VA op het programma. OHL moet de 1-0 uit de heenmatch uitvegen en hoopt daarbij natuurlijk op de steun van de fans. Maar vanzelfsprekend gaan er meer fans naar het stadion willen dan toegelaten en dus wil OHL een systeem uitwerken om een schifting door te voeren.

"Binnen de Pro League bestudeert een werkgroep wat de mogelijkheden zijn en welke regels hierbij zullen gelden", klinkt het op de officiële website. "Ook OHL maakt deel uit van deze werkgroep en is dus betrokken bij de beslissingen die genomen zullen worden. De club zal daarnaast ook overleggen met de betrokken overheden. Indien er fans aanwezig mogen zijn bij de promotiefinale van zondag 2 augustus tegen Beerschot, zal de club een zo eerlijk mogelijk systeem uitwerken om te bepalen welke supporters de wedstrijd kunnen bijwonen. Hierbij zullen abonnees voorrang krijgen op andere fans. Dit alles is uiteraard onder voorbehoud van een positieve evolutie van de coronacijfers, goedkeuring van de bevoegde overheden en eventuele juridische acties."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top