Loïc Nottet, de rijzende ster van de Belgische muziekwereld

Rock Werchter | Het leek een stille zomer te gaan worden op het Festivalpark: geen Rock Werchter, geen TW Classic, geen Werchter Boutique. Met het Secret Festival op de wei van Werchter kwam daar verandering in! Onder meer Loïc Nottet, sinds zijn deelname aan de Franstalige versie van The Voice een rijzende ster aan het firmament, stond op de 100% Belgische affiche.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Loïc Nottet trad voor het eerst in het voetlicht in 2014 tijdens de blind auditions van het derde seizoen van The Voice Belgique. Daar maakte hij een grote indruk op coach Beverly Jo Scott met zijn vertolking van Rihanna's succesnummer 'Diamonds'. En hoewel hij maar de tweede plaats haalde in het programma, was hij eigenlijk de echte winnaar van de talentenjacht: sinds de finale is zijn carrière immers gelanceerd. In het daaropvolgende jaar was de zanger uit Courcelles de Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival met 'Rhythm Inside'. Het nummer scoort een vierde plaats in de finale en haalt in ons land op korte tijd goud.

In 2015 heeft Nottet grootse plannen in Frankrijk met een optreden in 'Danse avec les stars' op TF1. Onze zuiderburen kunnen het optreden van de Henegouwse jongeman fel smaken. Samen met zijn danspartner Denitsa verovert hij de harten van de Fransen en wint hij het zesde seizoen van het dansprogramma.

In Franstalig België wordt de zanger gelauwerd als Artiest van het Jaar op de D6bels Music Awards 2016. Daarbovenop haalt hij een nieuwe gouden plaat met zijn populair nummer 'Million Eyes'.

Mr/Mme

Op zijn nieuwste single die in maart van dit jaar uitkwam, heeft Loïc Nottet voor het eerst in het Frans gezongen. Het nummer, dat in volle lockdownperiode is uitgegeven, vat perfect de tijdsgeest samen en klinkt diep melancholisch. Hij zingt over de uitdaging om zijn plaats te vinden in een wereld zonder ziel.

Nottet heeft eerder al aangegeven dat hij het optreden enorm mist. Daarom zal het zelfverklaarde podiumbeest binnenkort te zien zijn op het Secret Festival op Werchter. Omdat de huidige coronamaatregelen nog geen grote concerten toelaten, is dit festival virtueel. Op die manier kunnen artiesten en fans met elkaar verbonden blijven.

Geen ticket kunnen bemachtigen voor het Secret Festival? Niet getreurd, dankzij Proximus Pickx kan je het festival herbeleven op zaterdag 4 juli vanaf 20u op Pickx Live en via een livestream op het webDaarna is de show nog een week lang te herbekijken in de catch-up op televisie  en online.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top