Gitaargeweld van SONS strijkt op 5 juli neer op de wei van Werchter

Rock Werchter | Het leek een stille zomer te gaan worden op het Festivalpark: geen Rock Werchter, geen TW Classic, geen Werchter Boutique. Daar komt met de kleinschalige initiatieven op de wei van Werchter nu verandering in. Met SONS prijkt garagerock van eigen bodem op de affiche van de liveshow op 5 juli, die je om 20u10 live en integraal kunt bekijken via een livestream of Proximus Pickx of op het kanaal Pickx Live op je televisie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 5 juli worden op het terrein van Rock Werchter liveoptredens gegeven om het initiatief LIVE2020 te steunen. Emma Bale, Glints, Eefje de Visser en Arno verzorgen die dag de show, die je via livestream kan volgen op Proximus Pickx.

Ook op de affiche die dag: SONS, de garagepunkgroep uit Melsele die in 2018 uit meer dan duizend bands geselecteerd werd als finalist voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Ze schopten het tot eindlaureaat op de talentenjacht, tezamen met Portland en Chackie Jam.

De Nieuwe Lichting 2018

SONS bestaat uit vier jeugdvrienden: Robin Borghgraef (zang en gitaar), Jens De Ruyte, (bas en zang), Arno De Ruyte (gitaar) en Thomas Pultyn (drum). Pas in de zomer van 2016 zijn ze samen beginnen spelen. Vanaf 2017 begon de band podia te beklimmen, vooral in het Antwerpse. Op advies van vrienden schreven ze zich in voor het muziekconcours De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, een gouden beslissing die ze zich niet zouden beklagen.
 
Een professionele jury met onder meer Jan Paternoster van Black Box Revelation selecteerde hen voor de finaleplaatsen. Er volgde airplay op Studio Brussel en de concertaanvragen stroomden binnen. De doorbraak kwam er pas echt toen ze gekroond werden tot één van de drie laureaten van de wedstrijd, met het nummer ‘Ricochet’. De band speelde in de zomer van 2018 onder meer op Rock Werchter en sloot het jaar af met een uitverkochte clubtour

'Family Dinner'

In april vorig jaar verscheen hun debuutalbum Family Dinner’. Alle singles van deze plaat waren nummer één-hits in de hitlijst De Afrekening van Studio Brussel. In de zomer van dat jaar volgde een gesmaakte passage op Pukkelpop.
 
SONS is naar eigen zeggen sterk beïnvloed door de typisch Californische garagerock en punk uit de jaren tachtig, maar ook door legendarische groepen als The Ramones, The Stooges, The Cramps en Black Sabbath. Resultaat is klassieke, licht psychedelische garagerock met stevige gitaren en een duister randje.

Beluister het Rock Werchter for LIVE2020 concert zondag 5 juli vanaf 20u10 via livestream op Proximus Pickx of via het Pickx Live-kanaal op je televisiescherm.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top