De top drie van beste vrouwelijke sidekicks op het witte doek

Films | Protagonisten in films zijn steevast gefocust op hun missie en doelstellingen, hetgeen van hen soms egocentrische personages maakt. Gelukkig bieden sidekicks wat tegengewicht, vooral als die vrouwelijk zijn. Want staat er achter elk groot man niet ook een vrouw? Ziehier de top drie van beste tweede violen op het witte doek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oda Mae Brown in ‘Ghost’
 
Deze cultfilm uit de jaren 90 is schatplichtig aan de acteerprestatie van Whoopi Goldberg, die de hoofdrolspelers bijna overschaduwde. De actrice schreef geschiedenis met haar glansrol in deze romantische fantasyfilm, aan de zijde van cinemakleppers als Patrick Swayze en Demi Moore.

Haar bijrol van de helderziende Oda Mae Brown, een charlatan die beweert met de doden te kunnen communiceren maar er op een dag achter komt dat ze wel degelijk begiftigd is met vermelde bovennatuurlijke krachten, leverde Goldberg een Oscar op. Historisch, want het was pas de tweede keer in de filmgeschiedenis dat een Afro-Amerikaanse actrice een beeldje won. Meer dan een halve eeuw eerder kreeg Hattie McDaniel met haar rol in 'Gone with the Wind' diezelfde eer toebedeeld.

Hermelien Griffel in ‘Harry Potter’
 
Wat zou de ‘Harry Potter’-saga geweest zijn zonder de bolleboos Hermelien Griffel? De boezemvriendin van de bekende leerling-tovenaar is al even belangrijk in de magische avonturen van de hand van J.K. Rowling als Potter zelf. Hermelien redt haar boezemvriend uit menig hachelijke situatie in diens strijd tegen Voldemort en de kwaadaardige krachten die Zweinstein bedreigen. Dankzij haar intelligentie en tovenaarskunsten vindt ze altijd de juiste oplossingen voor de meest netelige kwesties.

Patsey in ‘12 Years A Slave’
 
Deze aangrijpende dramafilm, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, schetst een ijzingwekkend portret van de slavernij in de Verenigde Staten. De film is gebaseerd op de autobiografie van Solomon Northup, een Afro-Amerikaanse man die verkocht werd als slaaf in Louisiana en daarna de ketens van de slavernij van zich afwierp.

Lupita Nyong’o vertolkt de rol van de jonge Patsey, die als slavin wordt verhandeld omwille van haar natuurlijke schoonheid. Ze wordt regelmatig verkracht door haar meester en geslagen door diens jaloerse vrouw, die haar aantrekkelijke verschijning niet kan verdragen. De actrice leverde een hoogrealistische acteerprestatie af, die de film naar een hoger niveau tilt.
 
Benieuwd naar andere bekende sidekicks die het scherm sieren? Lees hier over onze selectie van Disney-sidekicks.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top