Ster van het Duitse voetbal einde contract: hij zoekt een nieuwe club

Sport |
In 2014 maakte Mario Götze zichzelf onsterfelijk: in de finale van de Wereldbeker in Brazilië maakte hij in de 113e minuut het doelpunt dat de Mannschaft de wereldtitel opleverde. Op zijn 28e is de aanvallende middenvelder einde contract bij Borussia Dortmund.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Mario Götze is nog enkele dagen lid van Borussia Dortmund. Het bestuur van de Schwarz-Gelben heeft hem immers geen contractverlenging aangeboden. Ook al is het huidige seizoen in de Bundesliga nog niet voorbij, zal hij het shirt van de grote club uit het Ruhrgebied niet meer dragen.
 
Het parcours van Götze bij Dortmund is altijd hobbelig geweest. In 2013, kort voor de finale van de Champions League tegen Bayern München, kondigde hij aan dat hij het volgende seizoen bij de Rekordmeister zou spelen. Drie jaar later keerde het wonderkind van het Duitse voetbal terug naar de heimat na een eerder teleurstellende tijd bij de club uit Beieren. 
 
Zijn tweede passage in Dortmund werd gekenmerkt door pech en een gebrek aan regelmaat. Zes maanden na zijn terugkeer in het Signal Iduna Park stelden dokters bij Götze een spierziekte vast die hem zes maanden aan de kant hield.
In de twee seizoenen daarop zorgde hij voor 9 goals en 11 assists in 3.282 minuten in de Bundesliga, maar het afgelopen seizoen moest hij zich tevredenstellen met amper 3 goals in iets meer dan 500 speelminuten. De voormalige publiekslieveling van het Westfalenstadion maakt nu geen deel meer uit van de plannen van Lucien Favre, de trainer van Borussia.
 
Götze zal dus voor de tweede keer Dortmund verlaten: de eerste keer gebeurde dat met heel wat ophef, deze keer gebeurt het met stille trom. Op zijn 28e is hij een vrije speler: clubs die aan zijn salariseisen kunnen voldoen, kunnen zich dus melden. Aan de onderhandelingstafel zal Götze zich echter wellicht bescheiden moeten opstellen...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top