AC Milan legt laatste troefkaart voor Europa op tafel

Sport | AC Milan ontvangt zondag AS Roma in het kader van de 28ste speeldag van de Serie A. De Rossoneri zullen hun laatste troefkaart moeten uitspelen om nog te proberen een felbegeerd ticket voor de Europa League te bemachtigen.

Sinds de herstart van de competitie legt AC Milan overtuigende prestaties op de mat. Toegegeven, de Milanezen werden op 12 juni uitgeschakeld door Juventus in de halve finales van de Coppa Italia, maar dat was dankzij het uitdoelpunt dat de Oude Dame vier maanden eerder in de heenwedstrijd had gescoord. In het Juventus Stadium slaagden Alexis Saelemaekers en co erin om de competitieleider in bedwang te houden (0-0), ondanks de uitsluiting van Ante Rebic na amper 17 minuten.

In de Serie A hebben de troepen van Stefano Pioli Lecce, 17de in de rangschikking, afgedroogd met een 1-4 overwinning. Maar daarvoor moest Milan opnieuw een beroep doen op hun mentale weerbaarheid. Na het openingsdoelpunt van Samu Castillejo incasseerden ze de gelijkmaker vanop de strafschopstip net na de rust. Dat verhinderde Milan er echter niet van om een minuut later al opnieuw op voorsprong te komen en de overwinning nadien verder over de streep te trekken.

AS Roma heeft Champions League nog niet opgegeven

Zondag krijgen ze echter een tegenstander van formaat op het bord. AS Roma, 5de in de stand, droomt nog hardop van een plaatsje in de Champions League volgend seizoen. De bende van Paulo Fonseca kan bovendien opnieuw rekenen op het torinstinct van kapitein Edin Dzeko, reeds goed voor 12 doelpunten dit seizoen. In de heenmatch was het trouwens de Bosniër die zijn ploeg op voorsprong zette. Theo Hernandez zette daarna de bordjes wel opnieuw in evenwicht voor de Milanezen, maar de nieuwe Italiaanse wonderboy Nicolo Zaniolo, hard aan het werken aan zijn comeback, bezorgde de Giallorossi uiteindelijk de drie punten.

In de andere wedstrijden dit weekend geeft leider Juventus het bescheiden Lecce partij. Lazio kan zich op zaterdagavond geen misstap permiteren tegen Fiorentina, terwijl Dries Mertens en Romelu Lukaku allebei op zondag de wei intrekken.