Hoe de paden van Beyonce en Jay-Z kruisten

Muziek | Ze hoeven geen introductie meer: Beyonce en Jay Z, één van de bekendste celebritykoppels op aarde. Ze zijn getrouwd in 2008 en zetten zich in voor tal van gemeenschappelijke projecten. Vandaag is het paar zowat onafscheidelijk geworden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste professionele ontmoeting tussen de zangeres en de rapper dateert van hun eerste gemeenschappelijke hit, ‘Bonnie and Clyde’. Hij was al flink genesteld in de muziekindustrie, zij was een aanstormend talent met haar vrouwenband Destiny’s Child. De samenwerking tussen de twee artiesten gaf vonken. Ze waren complementair, zowel op het scherm als in de muziek, in die mate zelfs dat het publiek zich afvroeg of er niets meer bloeide tussen de twee.
 
Verborgen boodschappen
 
Hun tweede hit, ‘Crazy in Love’, verschenen in 2003, sloeg in als een bom. Een jaar later maakten de twee hun relatie officieel bekend. De tweede hit lanceerde definitief de solocarrière van Beyonce, die zich afscheidde van Destiny’s en hit na hit scoorde aan de zijde van haar nieuwe partner. ‘Deja Vu’, ‘Upgrade U’, ‘Drunk in Love’... Achter de melodieën in hun liedjes schuilen verborgen boodschappen. Bijna elke song vertaalt de sterke momenten in hun relatie. En dat werkt.
 
Moeilijk om het album ‘Beyonce’ hierbij onvermeld te laten, waarin de zangeres vertelt over de tegenslagen die ze beleefde met haar man. Het koppel trekt met hernieuwde moed op duotournee met de ‘On the run tour’. Het succes was verzekerd voor de komst van het duoalbum ‘Everything is Love’ in 2018.
 
Wie de carrière van Beyonce wil evoceren moet onvermijdelijk die van Jay Z ter sprake brengen, en vice versa. De ene trok zich op aan de ander om vandaag over de muziekindustrie te regeren, verbonden in het leven zoals in de muziek.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top