Vijf Anderlechttalenten gelinkt aan Lommel SK

Challenger Pro League | Anderlecht en Lommel SK hebben sinds kort een gemeenschappelijke link met Manchester City. De recordkampioen heeft met Vincent Kompany een City-legende aan het sportieve roer staan en Lommel SK valt sinds enkele maanden onder de City Football Group. Een samenwerking tussen Anderlecht én Lommel lijkt dan misschien ook een logisch gevolg.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Volgens Het Belang van Limburg zou Kompany een shortlist van vijf youngsters hebben die volgens hem in aanmerking komen om ervaring op te doen in 1B. Aangezien een club maximaal drie spelers van een andere club kan huren, moet die lijst nog wel ingekort worden.

Kanshebbers zijn linksachter Thierry Lutonda (19), rechtsachter Loïc Masscho (18), middenvelders Anouar Ait El Hadj (18) en Theo Leoni (20) en aanvaller Mathis Surray (18).

Van dat vijftal maakten enkel Lutonda en El Hadj al minuten in het eerste elftal van Anderlecht. Lutonda mocht vorig seizoen op de eerste speeldag van de competitie (tegen Oostende) acht minuten invallen, El Hadj kreeg in diezelfde match drie minuten om dan op speeldag 9 nog eens 24 minuten in te vallen tegen Waasland-Beveren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top