Maandag stond er opnieuw een speeldag van de Belgian League op League of Legends op het programma. Sector One domineerde andermaal, KV Mechelen steeg naar de tweede plaats in het klassement.

De Belgian League-weken volgen elkaar op en lijken niet veel te verschillen, met de Foxes die constant voorliggen op een peloton dat strijdt om de resterende play-offplaatsen. De enige kleine uitzondering van de speeldag was dat de toeschouwers slechts drie wedstrijden konden aanschouwen in plaats van de gebruikelijke vier.

De affiche oogde interessant. Zo namen Sector One en Anderlecht het tegen elkaar op in de eerste wedstrijd van de avond. Het lijkt wel alsof de Foxes onoverwinnelijker worden met de tijd (voor zover dat kan). Maar met RSCA is niets onmogelijk. Na een zeer goede start met twee overwinningen op rij leed Anderlecht vervolgens een reeks nederlagen. Natuurlijk is, in een competitie als deze, niemand ooit veilig voor een verrassing. Desondanks kwam er geen verrassing uit de bus met een nieuwe overwinning voor de leider, die nu vijf opeenvolgende overwinningen in deze summer split heeft geboekt.

© Belgian League – League of Legends

Vervolgens was het tijd voor de wedstrijd van de minderbedeelden. Aethra Esports en Team 7AM hadden tot nu toe maar één overwinning op hun conto. Het onderlinge duel was daarom van groot belang voor de twee teams, die allebei hopen op een van de vier tickets voor de eindstrijd. De ontmoeting tussen de nieuwkomers en de huidige kampioen van het ESL Proximus-kampioenschap, maar die op zoek is naar een nieuwe impuls, draaide uiteindelijk uit in het voordeel van Aethra. Met het waardevolle punt voor Aethra staat 7AM nu alleen laatste.

Dankzij dit mooie succes staat Aethra op gelijke hoogte met Anderlecht en de Brussels Guardians. De andere Brusselse organisatie slaagde er van haar kant niet in om het duel met KVM te winnen. Het resultaat is veelbelovend voor KVM, dat veel meer kracht vertoont in vergelijking met de vorige split. Halverwege de reguliere competitie staat Mechelen met drie overwinningen in vijf wedstrijden op een verbluffende tweede plaats, achter de onbetwiste leider.

© Belgian League – League of Legends

© KVM Esports