Dit is het geheim van het succes van de Mission Impossible-films

Films | Toen Tom Cruise in 1996 voor het eerst ‘Mission Impossible’ op het witte doek zag verschijnen, had hij wellicht nooit durven dromen dat de filmreeks die hij zou gaan produceren een groot succes zou worden. Hoe komt het dat de Amerikaanse acteur en producent van de populaire filmreeks zo’n groot succes heeft gemaakt met een recept dat eigenlijk niet nieuw is: een verhaal over spionerende agenten? Het geheim zit wellicht in de authenticiteit van de film.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stunts

In de filmindustrie gaat het grapje de ronde dat de stuntman van Tom Cruise meestal werkloos met zijn duimen draait. Zijn dubbelganger verschijnt bijna nooit op het witte doek. In een interview met de Britse krant The Guardian bevestigt Cruise dit gerucht, maar verduidelijkt hij ook dat zijn stuntman dient te onderzoeken wat de gevaren van een bepaalde stunt zijn. “Mijn collega geeft me op een schaal op tien hoe pijnlijk een stunt zal zijn, en dan zorg ik daarna voor een perfecte uitvoering”, aldus de filmster.

Ondanks de nauwkeurige voorbereiding van Cruise en co. loopt een stunt af en toe fout af. Tijdens de opnames van ‘Mission Impossible – Fallout’ in augustus 2017 brak de acteur zijn enkel tijdens een stunt waarbij hij tussen twee daken moest springen. Het shot was niettemin goed gelukt en bleef behouden in de film.

Lef

Paramount Pictures liep aanvankelijk niet echt warm voor het idee van ‘Mission Impossible’. “Men keek me een beetje vreemd aan toen ik het voorstel deed in 1992. Mission Impossible was in hun ogen een televisieserie en het was in die tijd niet de gewoonte om een afgeleide film te maken van televisieseries”, aldus Cruise.

De acteur maakte een nog grotere gok door Brian De Palma te vragen voor de regie van de eerste ‘Mission Impossible’-film. De 79-jarige regisseur had tot dan toe zijn handelsmerk gemaakt van horror- en thrillerfilms als ‘Carrie’ en ‘The Untouchables’. Zijn gok bleek succesvol en de rest is geschiedenis.

Je kan vanavond om 21.40 ‘Mission: Impossible’ bekijken op VTM.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top