Rockbeest Jan Paternoster op de affiche van Secret Festival

Rock Werchter | Het leek een stille zomer te gaan worden op het Festivalpark: geen Rock Werchter, geen TW Classic, geen Werchter Boutique. Met het Secret Festival op de wei van Werchter kwam daar verandering in! Onder meer het energieke rockbeest Jan Paternoster, de helft van het duo Black Box Revelation, prijkt op de 100% Belgische affiche.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 1 juli vond op de wei van Rock Werchter het exclusieve Secret Festival plaats, een exclusief festival voor enkele gelukkige Proximusklanten met een volledig Belgische line-up. Verscheen onder meer ten tonele: Jan Paternoster, die met Black Box Revelation al zo'n vijftien jaar de diversiteit in de Belgische rockscene verzekert. Tezamen met drummer Dries Van Dijck belijdt de man garagerock die op een rauwe bluesleest geschoeid is. Het Amerikaanse duo The Black Keys, een van zijn voorbeelden, is medeverantwoordelijk voor die bluesinvloeden.

Gelanceerd op Studio Brussel

Paternoster stak voor het eerst zijn neus aan het venster van de Belgische muziekscene in 2005, toen hij met Black Box Revelation als runner-up eindigde op 'Het Kampioenschap van Brussel'. Een jaar later eindigde het duo opnieuw als tweede op Humo's Rock Rally, na The Hickey Underworld. De opmars was ingezet: Black Box Revelation weerklonk op Studio Brussel, waar hun single 'Kill for Peace' furore maakte. In de zomer van 2007 volgden passages op Dour en Pukkelpop.
 
Debuutalbum 'Set Your Head on Fire' bevatte met I Think I Like You, Gravity Blues, Set Your Head on Fire en Never Alone/Always Together vier radiohits, die in de hitlijst De Afrekening van Studio Brussel belandden. De doorbraak was een feit: de krant The New York Times pikte de band op en wijdde een artikel aan het duo. Daardoor kregen ze voet aan grond in de States: in 2008 volgde dan ook een tournee door het land. Bij ons speelden ze de grootste festivalweides plat, zoals Rock Werchter en Pukkelpop.

Onderdak bij Amerikaans label

In 2009 beleefde de band hoogdagen, met een bomvolle concertagenda en het succes van de nieuwe single High on a Wire. Na een Belgische clubtournee, waarbij ze een eerste keer de Ancienne Belgique uitverkochten, stak het duo begin 2011 opnieuw de grote plas over. Bestemming: Los Angeles. Doel: het derde album 'My Perception' opnemen. Die plaat werd in de Verenigde Staten uitgegeven door Merovee Records, waarmee Jan en Dries zich een van de eerste Belgen mochten noemen die de kans kregen om te tekenen bij een Amerikaans label. Het jongste wapenfeit van de band is het vijfde album 'Tattooed Smiles' uit 2018.

De muziek van Black Box Revelation weerklinkt in tal van Amerikaanse series. Zo is het openingsnummer Madhouse van hun album 'My Perception' te horen in het vijfde seizoen van Californication. Verder voorziet het duo ook Sons of Anarchy, Vampire Diaries, Teen Wolf en True Blood van muzikaal genot.
 
Paternoster treedt ook regelmatig solo op, zoals in 2010 in de Kortrijkse concertzaal De Kreun of in 2014 op Theater Aan Zee in Oostende naar aanleiding van de theatervoorstelling 'OMG', waarvan hij de soundtrack geschreven had.

Geen ticket kunnen bemachtigen voor het Secret Festival? Niet getreurd, dankzij Proximus Pickx kan je het festival herbeleven op zaterdag 4 juli vanaf 20u op Pickx Live en via een livestream op het web. Daarna is de show nog een week lang te herbekijken in de catch-up op televisie  en online.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top