Rainbow 6: LowLandLions wint de Benelux League

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het weekend is voorbij en zo ook de Benelux League op Rainbow Six Siege. Ondanks enkele rillingen in het begin van de finale, won LowLandLions logischerwijs de titel.

21 juni 2020 is een mijlpaal in de geschiedenis van de Benelux League op Rainbow Six Siege! Die dag is namelijk de eerste titel uitgereikt in het nieuwe wereldwijde competitieformat dat door uitgever Ubisoft wordt voorgesteld. Na een groepsfase van zeven weken en weekend met play-offs wonnen de LowLandLions (LLL) de competitie na een bijna vlekkeloos parcours. Met slechts één nederlaag op speeldag twee tegen Epsilon en één gelijkspel tegen Sector One (S1) halverwege de competitie had LLL de eindoverwinning altijd in het vizier.

Afgelopen zaterdag gingen de play-offs dus van start. Met de eerste tegen de vierde en met nummer twee vs nummer drie uit de groepsfase kon het spektakel alleen maar op de afspraak zijn.

UX Gaming, dat zich op het allerlaatste moment wist te kwalificeren, kreeg de zware taak om het te moeten opnemen tegen de ontembare Lions. En dat werd ook duidelijk in de uitslag. LLL won de BO3 na winst op Consulat. Even ervoor werd UX Gaming ook al met de grond gelijk gemaakt op Club House, 7-0.

Het enige wat LowLandLions nog hoefde te doen was het resultaat van de wedstrijd tussen Epsilon en Sector One afwachten om te weten welk team hen zou vervoegen in de finale. En de clash loste de verwachtingen in. Na een 7-3 voor de Foxes op de eerste map, reageerde Epsilon onmiddellijk met dezelfde score op map twee. De ultieme confrontatie werd een thriller, die uiteindelijk gewonnen werd door S1.

Ondanks de goede prestaties van Epsilon werd het klassement van de groepsfase gerespecteerd met de verwachte finale tussen de Lions en de Foxes. In ieder geval had S1 ons gedurende de hele klassieke fase zijn goede bedoelingen getoond met slechts twee nederlagen, maar wel met vier gelijke spelen. In de finale won Sector One verrassend de eerste manche op Consulat met 5-7. Maar de uithoudingswedstrijd was nog maar net begonnen, want de finale werd afgewerkt in een BO5. Helaas voor Sector One werd LowLandLions wakker na die eerste manche en won het de volgende drie maps: 7-2 (Clubhouse), 8-6 (Kafe) en een vernietigende 7-1 op Theme Park.

De 3-1-overwinning was verdiend. Gedurende de hele competitie kon alleen Sector One de vierde van de laatste Challenger League Europe een beetje destabiliseren. LowLandLions nam het grootste deel van de prijzenpot mee naar huis, namelijk € 6.000. Sector One (€3.000), Epsilon en UX Gaming (elk €1.500) verdeelden het overschot. Een troost, en niet de minste, voor de vice-kampioen: ook Sector One zou mogen deelnemen aan de volgende Challenger League EU aangezien kampioen LLL reeds gekwalificeerd is!

© Rainbow 6 Benelux League

© LowLandLions

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top