Nieuw op Netflix deze week

Films | Het leuke aan het concept van de Netflix-catalogus is dat er elke week nieuwe films en series in worden gedropt. Je kijklijst afwerken wordt zo wel moeilijk want de kans is groot dat het elke week aangedikt wordt. Met een van deze nieuwigheden bijvoorbeeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eurosvision Song Contest: The Story of Fire Saga

Het Eurovisiesongfestival moet evenveel voor- als tegenstanders hebben maar het muziekgebeuren blijft enorm populair. Vorig jaar keken er bijvoorbeeld 182 miljoen Europeanen hoe Duncan Laurence winnaar werd. Ook deze komische musical draait rond het liedjesfestijn en de film mag van Amerikaanse makelij zijn, de cast met onder andere Will Ferrell en Rachel McAdams laat vermoeden dat het resultaat wel eens lekker getikt zou kunnen zijn. Alles draait om twee IJslandse artiesten die met het nummer ‘Volcano Man’ voluit voor hun Songfestivalkansen gaan maar, a) ze worden door iedereen als een grap beschouwd en b) uiteraard verloopt alles niet zoals ze willen nu ze de kans van hun leven krijgen. Leuk detail: de Amerikaanse acteur Will Ferrell deed research tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Lissabon, 2018. Hij schreef ook mee aan het scenario en treedt op als coproducent. 
 
Eurosvision Song Contest: The Story of Fire Saga is vanaf vrijdag 26 juni op Netflix te zien.



Athlete A

Onder impuls van de Me Too-beweging zijn er de jonge jaren ook heel wat onthullingen over seksmisbruik en grensoverschrijdend gedrag in de sport naar buiten gekomen. Over machtsmisbruik in de sport gaat ook Athlete A, een verontrustende documentaire waarin filmmakers Bonni Cohen en Jon Shenk een kijkje nemen achter de schermen van de Amerikaanse olympische vrouwengymnastiek. In 2016 werd die getroffen door een schandaal rond Dr. Larry Nassar, een osteopatische arts die 29 jaar de teamarts was van de Amerikaanse gymnastiekfederatie: de arts gaf toe dat hij in zowat 30 jaar tijd meer dan 200 turnsters seksueel misbruikt heeft. In december 2017 werd hij vervolgens tot 175 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Athlete A is een ontluisterende kijkervaring maar dit is tegelijk ook een heel urgente en moedige getuigenis over een schandaal dat de sportwereld op zijn kop zette.
 
Atlete A is vanaf woensdag 24 juni op Netflix te zien.




Nobody Knows I’m Here

Passie voor muziek: daar draait het ook om in dit Chileense drama van regisseur Gaspar Antillo. Het verhaal focust op Memo (Jorge García, bekend van de serie Lost), een kerel die een trauma heeft overgehouden aan zijn jeugd omdat hij wat aan de mollige kant was. Het is ook de reden waarom hij nooit heeft doorgezet om zanger te worden, ook al heeft hij een prachtige stem. Tegenwoordig woont Memo samen met zijn oom op een afgelegen boerderij en mijdt hij nog steeds de mensen maar op een dag stapt Martita (Millaray Lobos) zijn leven binnen, een vrouw die hem van zijn trauma zal verlossen. Nobody Knows I’m Here is het filmdebuut van Gaspar Antillo. Op het prestigieuze Tribeca Film Festival, opgericht door Robert De Niro, won hij de prijs als Beste Nieuwe Verhalende Regisseur.
 
Nobody Knows I’m Here vanaf woensdag 24 juni op Netflix te zien.


Ordinary People

Dat de Filipijnse film veel meer is dan de cinema van Brillante Mendoza, een van de lokale regisseurs die internationaal is doorgebroken, mag blijken uit deze van zijn landgenoot  Eduardo Roy, JrOrdinary People neemt je mee naar de straten van Manilla waar Jane en Aries, twee dakloze tienerouders naarstig op zoek zijn naar Arjan, hun gekidnapte babyOrdinary People dompelt je echt onder in de broeierige straten en wijken van de Filipijnse hoofdstad. De toon is hard en somber maar tegelijk is dit een aangrijpend portret van de onverbiddelijke grootstad, goed voor enkele verrassende filmprijzen op verschillende festivals (Lissabon, Hanoi, Tokio).

Ordinary People is vanaf vrijdag 26 juni op Netflix te zien.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top