Tourist LeMC, de Antwerps rappende volkszanger

Rock Werchter | Het leek een stille zomer te gaan worden op het Festivalpark: geen Rock Werchter, geen TW Classic, geen Werchter Boutique. Daar komt met de zomerbar van organisator Live Nation nu verandering in. Onder meer de melodische raps van Tourist LeMC staan op de affiche. Het optreden van Tourist LeMC kan je op vrijdag 3 juli om 20u live en integraal volgen via een livestream op Proximus Pickx of op je televisiescherm via Pickx Live. Nadien kan je het concert nog een week lang opvragen in de catch-up op je televisie

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Den Tourist’ komt uit de Seefhoek, een welbekende Antwerpse arbeiderswijk die hij in verschillende nummers bezingt en die traditioneel te boek staat als arm. Dat hij van Antwerpen is, kan Tourist LeMC maar moeilijk wegsteken. Zijn sappig Antwerps accent maakt een belangrijk deel uit van zijn muziek. Faes snijdt vele thema’s aan in zijn repertoire. Zelfs met Wij zijn geen ratten weet hij muziek te maken over een thema zoals voetbal. Tourist LeMC is namelijk een Antwerp-supporter, de grote stadsrivaal van Beerschot (die De Ratten als geuzennaam hebben).

De muziekmicrobe kreeg hij te pakken door zijn broers: die namen hem mee naar een scoutsfeestje waar veel hiphop werd gedraaid. Geïnspireerd door internationale artiesten als Wu-Tang Clan, Lost Boyz en IAM en de legendarische Antwerpse folkgroep Katastroof begint Tourist op zijn zestiende zelf met teksten schrijven.

Dubbel platina met En Route

Uit die microbe zijn tot nu toe drie platen ontstaan: Antwerps Testament in 2010 waar onder meer Visa Paspor op prijkt, de opvolger En Route in 2015 met onder meer het waanzinnig populaire nummer Koning Liefde en We begrijpen mekaar uit 2018.

Vooral met zijn tweede album scheert Tourist LeMC hoge toppen. Het bracht hem overal naartoe. Van Radio 2 naar Studio Brussel en van de Ultratop naar Pukkelpop. De plaat haalt dubbel platina, het equivalent van 40.000 verkochte exemplaren. In 2015 verzilverde hij twee MIA's: hij won in de categorieën Nederlandstalig en doorbraak. Een jaar later stond hij twintig weken op de eerste plaats in de Ultratop met de song Horizon, een nieuw record.

Succesvolle samenwerkingen

Tourist LeMC is ook niet vies van samenwerkingen met andere artiesten. Deze collabs zorgen telkens voor geweldige hits. Denken we maar aan De Troubadours met Flip Kowlier, Meester Kunstenaar met Bart Peeters, Oprechte Leugens met Alice on the roof en Spiegel met Raymond Van Het Groenewoud. Dat laatste nummer stond bijna een half jaar in de hitlijsten.

Tourist LeMC zal optreden in de zomerbar van Rock Werchter op vrijdag 3 juli. Hij zal shows verzorgen om 15u30 en 20u30, telkens voor maximaal 400 fans. Alle tickets zijn reeds uitverkocht. De opbrengsten gaan naar LIVE2020, het solidariteitsfonds van de livemuzieksector.

Beluister het zomerbarconcert van Tourist LeMC op vrijdag 3 juli om 20u via livestream op Proximus Pickx of op het Picxk Live-kanaal op jouw televisiescherm. Het optreden is daarna nog een week lang te herbekijken via de VOD Catalogus op je televisie en tot eind augustus op het web.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top