Juventus niet ongenaakbaar: titelstrijd weer spannend in de Serie A

Serie A | De 27ste speeldag van de Serie A staat voor de deur en in Italië is het eindelijk nog eens spannend. Juventus kent dit seizoen de nodige problemen en moet hard knokken voor een nieuwe landstitel. Ook onderaan het klassement is er nog volop strijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Oude Dame moet vooral afrekenen met het verrassende Lazio, dat met Ciro Immobile de topschutter van de Serie A in zijn rangen heeft. Hij houdt zelfs Cristiano Ronaldo af, die de afgelopen weken de nodige kritiek kreeg vanwege enkele mindere prestaties. Het Internazionale van Romelu Lukaku loert ook nog op een nieuwe kans voor de titel, maar de achterstand maakt van hen enkel nog een outsider.

Juventus gaat voor negende titel op rij

Op speeldag 27 krijgt Juventus een ‘eenvoudigere’ opdracht door op bezoek te moeten gaan bij Bologna, terwijl Lazio op bezoek gaat bij Atalanta. Een gevaarlijke klip. In Italië hopen veel fans, uitgezonderd die van Juventus en misschien AS Roma, dat Lazio voor het eerst sinds 2000 de titel nog eens kan pakken, toen het jongens als Pavel Nedved en Alessandro Nesta in zijn rangen had. Een eeuwigheid geleden.

Een titel voor de club uit Rome zou een enorme stunt zijn, want de grootmacht uit Turijn wist de afgelopen acht seizoenen de Scudetto te pakken. Dat Juventus in de bekerfinale tegen Napoli het onderspit moest delven, zal Lazio vertrouwen geven. Ze zijn dit seizoen niet ongenaakbaar in Italië en de Belgen Jordan Lukaku en Silvio Proto mogen dromen van een Italiaanse titel op hun palmares.

De huidige situatie doet wat aan die van vorig seizoen denken. Napoli maakte het Juventus ook lange tijd knap lastig, maar in het slot was 'Juve' ijzersterk en kwam het toch als de sterkste ploeg uit de bus.

Degradatiestrijd

Bovenaan is het dus nog spannend, maar ook onderaan. SPAL en Brescia lijken al veroordeeld te zijn wegens de toch wel grote achterstand, maar voor Lecce - dat gevallen grootmacht AC Milan ontvangt - zit er nog veel spanning op.

Zij zijn aan een nek-aan-nekrace bezig met onder meer Genoa, dat het thuis opneemt tegen Parma, om het behoud te verzekeren. Het beloven dus nog spannende en misschien wel ‘historische’ weken te worden in de Serie A.

De kalender van de 27ste speeldag:

Maandag 22 juni:
Lecce-AC Milan om 19u30 op Eleven Sports 1
Bologna-Juventus om 21u45 op Eleven Sports 1

Dinsdag 23 juni:
Hellas Verona-Napoli om 19u30 op Eleven Sports 2

Woensdag 24 juni:
Internazionale-Sassuolo om 19u30 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top