Verjong jezelf met deze yoga-documentaires

Films | Het is Internationale Dag van de Yoga! De dag dat we herinneren dat yogabroeken voornamelijk gebruikt worden om te sporten, en niet enkel om thuis rond te slingeren. Om deze sportdiscipline te vieren, die tot meditatie en het terugvinden van jezelf kan leiden, heeft Proximus Pickx enkele exclusieve documentaires voor je geselecteerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bikram: Yogi, Guru, Predator

Bikram Choudhury creëerde in de jaren ’80 het zeer populaire ‘Bikram Yoga’. Hij werd een emblematische figuur van deze praktijk, sommigen aanzien hem zelfs als een goeroe van een sekte. Er was wel de nodige controverse. In de documentaire zijn er getuigenissen van voormalige studenten die zijn gevaarlijk gedrag aanhalen, maar ook de seksuele intimidatie bij meerdere studenten.

In 2013 werd hij aangeklaagd vanwege meerdere aanrakingen en verkrachtingen, dat uitmondde in een proces en het einde van zijn carrière. De documentaire behandelt ook de donkere kant van yoga, die de zintuigen opent maar niet altijd met de beste intenties. De documentaire is terug te vinden op Netflix.

Debout

Stephane Haskell, een 40-jarige reporter en fotograaf, is verlamd na een hernia. Opstaan kost hem heel veel kracht en hij lijkt de rest van zijn leven met deze handicap te moeten gaan leven. Tegen alle verwachtingen in, via yoga en reguliere oefeningen, recht hij de rug.

Hij beslist om de wereld af te reizen om mensen te ontmoeten voor wie yoga ook een vorm van revalidatie is geworden. Een aangrijpende documentaire die je onder meer meeneemt naar een Amerikaanse gevangenis en Afrikaanse sloppenwijken om te onthullen wat we allemaal gemeen hebben.

I am Maris

Maris Degener is een overlever. Op 17-jarige leeftijd leed ze aan een depressie en anorexia, en dat betekende ei zo na haar dood. De weg naar genezing en innerlijke rust vindt ze door het beoefenen van yoga. Deze documentaire bewijst dat deze ontspannende sport in feite alles kan veranderen: van de relatie met je lichaam tot je mentale toestand.

Aangrijpend, ontroerend en menselijk, Maris’ tocht leidt haar tot het worden van yogalerares en schrijfster. De documentaire is via Netflix terug te vinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top